La puțin timp de la plecarea voluntară a circa 300 de angajați, Dacia are nevoie de forță de muncă pentru intrarea în producție a modelului Bigster, începând cu luna decembrie. Potrivit directorului Dacia România, Mihai Bordeanu, uzina de la Mioveni nu și-a făcut un scop în sine din reducerea personalului, ci mai degrabă încearcă să-și selecteze personalul cu calificări potrivite dezvoltării tehnologice a uzinei.
Dacia intră într-o nouă perioadă de producție, odată cu lansarea noului SUV Bigster, care se suprapune cu perioada de creștere a producției lui Duster 3, lansat în prima jumătate a acestui an. Între timp, de la Mioveni a plecat modelul Jogger, mutat în Maroc, pentru a face loc noului model, dar și viitoarelor modele de clasă C, cunoscute sub numele de cod C-Neo.
În ce condiții se fac noile angajări
Compania promite celor nou-angajați sporuri de vechime și de noapte, plăți pentru ore suplimentare, tichete de masă (40 de lei), tichete-cadou de Crăciun și 8 Martie, prime de vacanță, asigurare privată de sănătate, zile libere pentru diferite evenimente. Se asigură transport la și de la uzină, o masă caldă pe zi, pregătire profesională. De asemenea, se oferă o primă compensatorie pentru plata taxelor, în cuantum de 20%.
Salariul minim la Dacia Renault este de 3.500 de lei, dar salariile operatorilor din producție sunt mult mai mari, corespunzător vechimii și calificării.
Meseriile căutate sunt cele specifice liniilor de fabricație, sudori, montatori subansamble și mașiniști pentru mașini mobile.
Cererile de angajare se depun la Poarta 7 bis a uzinei Dacia din Mioveni, Argeș, la departamentul HR al fabricii sau pe site-ul de angajări al companiei. Pentru început, contractele se vor semna pe perioadă determinată, urmând ca, în funcție de situație, acestea să fie prelungite sau transformate în contracte pe perioadă nedeterminată.
Vă reamintim că Dacia a derulat toamna aceasta un proces de concediere voluntară, prin plăți compensatorii în funcție de vechime, fiind încurajate la momentul respectiv să plece persoanele cu probleme medicale, accidente de muncă, recomandări de schimbare a locului de muncă. Cei care au ales să plece au primit sume între 22.000 de lei și peste 200.000 de lei. Numărul celor acceptați în pachetul de concedieri voluntare a fost de circa 300 de persoane.
Foto: ediția tipărită
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
Peste 1.800 de șomeri din Argeș beneficiază de indemnizație de șomaj