După întâlnirea cu ministrul Afacerilor Interne din Albania. Alina Gorghiu: ”Casa Iorga trebuie predată statului român”

de | 05.07.2024 10:55 | Național, Politic

Astăzi, la București, s-a desfășurat o întâlnire importantă între ministrul Afacerilor Interne din Albania și ministrul Justiției din România. S-au purtat discuții pe teme ca traficul de persoane și drogurilor. Un alt punct important pe agenda discuțiilor a fost Casa Iorga.

Casa Iorga din Saranda, Albania, este o clădire istorică de mare importanță culturală și istorică. A fost locuința celebrului istoric și om politic român Nicolae Iorga în timpul exilului său în Albania, în perioada interbelică, lopcuiond în această casă între anii 1924 și 1940.

”Cooperare bilaterală bună cu Albania! M-am bucurat să-l întâlnesc pe Taulant Balla, ministrul Afacerilor Interne din Albania, cu care am discutat despre teme comune de interes: traficul de persoane, de droguri. Valorificăm și Casa Iorga.

Casa Iorga din Saranda. Avem o hotărâre judecătorească din 2015, potrivit căreia Casa Iorga trebuie predată statului român. Lucrăm apropiat cu autoritățile albaneze pentru a depăși blocajele existente.

Alături de mine au fost Cristian Niculescu Țâgârlaș, președintele Comisiei Juridice din Senat și E.S. Octavian Șerban, Ambasadorul României în Albania”, a transmit ministrul Justiției, Alina Gorghiu, pe pagina de Facebook.

Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu: ”Sunt tare mândră de elevii argeșeni!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu | București | Ministrul Justiției

Ultimele articole