Educația, cultura și dialogul deschis cu cetățenii și mediul privat din Ciomăgești – prioritare pentru social-democratul Florea Ene

de | 16.05.2024 14:23 | Rural, Administrație, Din ediția tipărită, Politic

Educația, cultura și dialogul deschis cu cetățenii sunt prioritare pe agenda candidatului Florea Ene la Primăria Ciomăgești. Omul de afaceri, patron al unei firmei de construcții, a făcut oficial pasul către politică în perioada sărbătorilor de iarnă, când PSD Argeș anunța că organizația locală de la Ciomăgești are un nou lider, în persoana antreprenorului. Astfel, Florea Ene a decis să dea o reconfigurare traseului său de carieră și să intre în competiția electorală pentru postul de primar.

Sursă foto: ediția tipărită.

Anveloparea școlii (reabilitare termică) și eficientizarea energetică (panouri solare) reprezintă o prioritate pentru candidat, ce va putea fi pusă în aplicare cu ajutorul finanțărilor acordate de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene în privința implementării investițiilor  I4 și I7 din cadrul Planului Național de Reziliență și Redresare. Astfel, se vor putea reduce costurile cu energia termică și se vor putea asigura condiții cât mai bune pentru elevii care își desfășoară activitatea în unitatea de învățământ din Ciomăgești.

O viață culturală activă în Ciomăgești

Reabilitarea căminului cultural și punerea lui în valoare prin organizarea de evenimente și sărbători publice legate de calendarul creștin ortodox, pentru a păstra și duce mai departe tradiții și obiceiuri moștenite de comunitate peste timp, este unul dintre obiectivele propuse de Ene Florea și echipa sa. Viața culturală din comunitate ar putea deveni astfel una activă, de care toți cetățenii să se bucure.

De asemenea,  în localitate sunt patru biserici care au nevoie de capele mortuare pentru a putea alinia comuna la standardele actuale de civilizație, pentru păstrarea în condițiile cerute de legislația și rânduielile bisericești în vigoare a celor adormiți, dar și ca formă de respect față de ceea ce au făcut și au însemnat pentru familie și comunitate.

În vederea construirii capelei mortuare, parohia va pune la dispoziție terenul, fie în cimitir, fie în apropierea bisericii, într-un loc generos și accesibil, iar proiectul va putea fi derulat în parteneriat cu primăria. Totodată, se are în vedere necesitatea iluminatului public stradal pe căile de acces către locașurile de cult.

Dialog deschis cu cetățenii și mediul privat

În perioada de precampanie, Florea Ene a fost prezent alături de echipa sa, formată din candidații la consiliul local al comunei, dar și din seniori și tineri simpatizanți, printre locuitorii din Ciomăgești. Omul de afaceri a transmis mesaje bazate pe transparență și disponibilitatea de a-și pune energia în slujba locuitorilor.

Sursă foto: ediția tipărită. Sursă foto: ediția tipărită.

Dialogul deschis și transparent cu cetățenii, cu parteneri publici și privați pentru atragerea de investiții la nivel de comună, care ar putea crea noi locuri de muncă și ar putea aduce plusvaloare – sunt propunerile omului de afaceri. Printre obiectivele sale se numără și rămânerea în localitate a cetățenilor, care să nu mai fie nevoiți să o părăsească din cauza neajunsurilor, a lipsei infrastructurii și a locurilor de muncă.

Material realizat de Berta Dima.

Sursă foto: ediția tipărită.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Tânără de 19 ani din Costești – lovită de o mașină pe trecerea de pietoni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare: