Elena Lasconi este noul președinte al USR

de | 26.06.2024 13:46 | Național, Politic

Elena Lasconi a câștigat alegerile interne din USR pentru funcția de președinte al partidului. Potrivit celor de la G4Media, Elena Lasconi (52 ani) a câștigat din primul tur cu peste 68%. Fostul președinte al partidului, Cătălin Drulă, a publicat un mesaj pe pagina de Facebook în care îi urează succes ”în tot ceea ce urmează” noului președinte al USR, Elena Lasconi.

Luni a început votul pentru alegerea noului președinte al USR, proces care urma să dureze două zile, mai precios până astăzi la ora 12:00. Votul s-a desfășurat online, la proces putând participa toți membrii de partid. Lista finală a candidaţilor pentru preşedinte USR, în ordinea în care au apărut pe buletinul de vot, a fost: 1. Filip Vasile-Gabriel 2. Hossu Radu-Mihai 3. Lasconi Elena-Valerica 4. Seidler Cristian-Gabriel. Din informațiile celor de la G4Media la alegerile interne au votat circa 11.000 de membri USR, o scădere de aproape 7.000 față de votul intern din iulie 2022.

Elena Lasconi s-a născut în Hațeg și este de profesie economist (absolventă de ASE). A lucrat aproape 25 de ani la PRO TV ca reporter, realizator și moderator TV, dar și ca director de vânzări. A câștigat alegerile pentru primăria Câmpulung în 2020, iar în acerst an a fost realeasă cu aproape 70% din voturi.

Vă reamintim că alegerile interne au avut loc după ce președintele Cătălin Drulă a demisionat ca urmare a rezultatelor sub așteptări ale USR în alegerile locale și europarlamentare.

”Alegerile interne în USR pentru președintele partidului s-au încheiat în urma votului exprimat de membrii partidului nostru.

Noua președintă a USR este Elena Lasconi. Îi urez succes în tot ce urmează”, a transmis, în urmă cu câteva minute pe pagina de Facebook, fostul președinte al USR, Cătălin Drulă .

UPDATE:

Potrivit celor de la USR au votat 11.333 în acest tur, din 25.607 de membrii cu drept de vot care au primit linkul pentru vot. A fost un vot electronic.

Rezultatul alegerilor din USR:

Elena Lasconi – 68.14% – 7701 voturi.
Cristian Seidler – 16.57% – 1873 voturi.
Radu Hosu – 12.54% – 1471 voturi.
Gabriel Filip – 2.74% – 310 voturi.

”De astăzi, începe reconstrucția USR. Asta înseamnă că vom lucra mai uniți și cu mai multă determinare ca niciodată. La Câmpulung am dovedit că pot să creez punți între oameni și că pot să reunific oamenii în jurul unor valori ca respectul, munca și eficiența în reconstruirea societății. Asta voi face și în USR.
Așa cum la primărie, după ce o câștigi cu majoritate, devii primarul tuturor și ai grijă de fiecare om al acelui oraș, așa voi face și în USR. Suntem o echipă, iar eu toată viața am lucrat în echipă”, a spus noua președintă USR, Elena Lasconi, potrivit informării publicate pe pagina de Facebook.

Elena Lasconi a precizat că își va depune candidatura pentru a fi desemnată candidatul partidului la alegerile prezidențiale. Totodată, Lasconi a subliniat că trebuie să-și depună candidatura până cel târziu joi, în contextul în care congresul USR este programat pentru 29 iunie.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Linia de gardă din cadrul Secției Psihiatrie a SJU Pitești, suspendată din lipsă de medici

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Elena Lasconi

Ultimele articole