Elena Lasconi – exonerată de SRI în scandalul apartamentului din București

de | 10.10.2024 21:05 | Din ediția tipărită, Administrație, Județean

Săptămâna trecută, Elena Lasconi a tranșat toate acuzațiile și suspiciunile conform cărora ar fi beneficiat de un apartament grație vreunei colaborări ascunse cu ofițerii de informații din SRI.

Primarul municipiului Câmpulung a publicat adresa oficială emisă de Serviciul Român de Informații prin care instituția infirmă orice fel de colaborare cu Elena Lasconi, precum și orice implicare în alocarea apartamentului respectiv, din fondul ANL, către aceasta.

Ca urmare a informațiilor false repetate de nenumărate ori în spațiul public, potrivit cărora Elena Lasconi ar fi fost angajata lui Radu Timofte, în perioada 2001-2002, la SRI, președinta USR a cerut clarificarea acestui subiect de către Serviciul Român de Informații”, a anunțat USR într-un comunicat de presă.

Ca răspuns la acest demers, SRI a transmis o adresă oficială prin care comunică faptul că Elena Lasconi nu a fost nici angajat și nici nu a avut vreo cloborare cu serviciul Român de Informații.

Totodată, vă aducem la cunoștință că instituția noastră nu are nicio legătură cu modalitatea de obținere de către persoana sus-menționată a dreptului de proprietate a bunului la care faceți referire.”, se mai arată în documentul transmis de SRI.

O lungă listă de beneficiari celebri printre vecinii Elenei Lasconi

Deși aceste aspecte au fost tranșate, ele nu au oprit complet valul de specualții. De exemplu, după izbucnirea scandalului, diferite investigații ale presei naționale au plasat-o pe Elena Lasconi într-o companie… selectă, alături de cei care au primit, în anul 1999, acel tip de apartamente ANL.

Regăsim nume grele din lumea serviciilor secrete, politicieni, magistrați etc. Conform jurnaliștilor de la „lumeapolitica.ro”, printre vecinii Elenei Lasconi s-au numărat Renate Webber, Iulian Fota (consilier militar al ex-președintelui Traian Băsescu), Marian Hăpău (șeful serviciului de Informații al Armatei), judecătoarea Ana-Hermina Iancu (care l-a condamnat pe fostul premier Năstase), Mădălina Fulga (din familia fostului șef al SIE), Ionel-Marian Mândroc (atașat la Ambasada României de la Roma, al cărui nume a apărut într-un dosar de trafic de minore), Bogdan Chirițoiu (șef al Consiliului Concurenței), Simona Maya Teodoriu (ex-secretar de stat în Ministerul Justiției), Romică Potorac (chestor de poliție), Aurel-Cătălin Giulescu (chestor-șef Evidența Populației), Gaf  Deac Ioan (ex-ambasador și ex-consul), alături de alți ofițeri SPP, directori de la MApN etc. Despre mulți dintre aceștia, jurnaliștii arată că aveau vârste trecute bine de 35 de ani (condiție de acordare a apartamentelor ANL) sau că mai aveau și alte proprietăți, ceea ce nu le-a prea afectat însă… eligibilitatea.

Material realizat de Celestina Dobricescu

 

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Alina Frătică a donat jumătate din ficat pentru transplantul surorii ei

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Elena Lasconi | Roma | Serviciul Român de Informații | Traian Băsescu

Ultimele articole