Elevii a două școli din Pitești, pregătiți pentru situații de urgență

de | 11.10.2024 20:40 | Județean, Lifestyle

Astăzi, peste 1100 de elevi și profesorii acestora de la două școli gimnaziale din Pitești(Traian și I. L. Caragiale) au participat la un exercițiu de evacuare menit să îi pregătească în cazul unui incendiu. Activitatea a avut loc în cadrul unui program de pregătire pentru situații de urgență, organizat de Serviciul de Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților.

Pe parcursul exercițiului, elevii au învățat să se comporte corect în situații critice, exersând proceduri de evacuare într-un mod calm și organizat. În cazul unui incendiu, au fost instruiți să se deplaseze rapid spre ieșiri, să se coboare la nivelul solului în prezența fumului dens, unde oxigenul este mai accesibil, și să nu lase pe nimeni în urmă.

De asemenea, elevii au fost educați cu privire la comportamentul adecvat în timpul unui cutremur, învățând că trebuie să rămână pe loc și să se protejeze sub bănci sau mese, evitând obiectele suspendate și feroneriile.

Copiii au fost foarte receptivi și au înțeles că exersând, vor dobândi abilitățile necesare pentru a face față stresului într-o astfel de situație.
Este foarte important ca dascălii, dar și elevii, să cunoască modul de comportare într-o situație de urgență, pentru a acționa eficient într-un caz real.”, transmite ISU Argeș

Foto: ISU Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Lista vaccinurilor compensate. Anunțul CNAS

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: elevi | Pitești