Un eveniment inedit a avut loc astăzi, 1 octombrie, la Colegiul Tehnic „Costin D. Nenițescu” din Pitești.
Aceștia au lansat un balon meteorologic în stratosferă, la o altitudine de peste 35 de kilometri. Balonul va pluti circa 2 ore, după care va ateriza în apropierea localității Corbeanca, de unde va fi recuperat de către echipa de proiect.
Activitatea a fost găzduită de aerodromul ”Henry Coandă” din Bradu, și marchează colaborarea din cadrul proiectului internațional „Erasmus+”, la care elevii piteșteni și dascălii lor au participat alături de colegii din liceul partener „Berufskolleg Uerdingen” din Krefeld, Germania.
Proiectul urmărește să dezvolte competențele tehnice ale elevilor și să promoveze schimbul de bune practici în domeniul științelor exacte și tehnologiei între România și Germania.
Prin lansarea balonului meteorologic elevii participanți ai celor două licee au oportunitate unică de a colecta date din atmosferă și de a înțelege mai bine fenomenele meteorologice și condițiile din stratosferă. Aceste date vor fi analizate în cadrul unui program educațional comun, contribuind astfel la dezvoltarea cunoștințelor în domeniul științei și tehnologiei.
Proiectul este finanțat prin programul „Erasmus+”, care încurajează cooperarea transnațională în educație, formare și inovare.
Și pe viitor Colegiul Tehnic „Costin D. Nenițescu” și „Berufskolleg Uerdingen” au stabilit să colaboreze și în alte proiecte educaționale internaționale, ce vor avea ca principal beneficiu formarea unei generații de tineri profesioniști bine pregătiți pentru provocările viitorului.
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro: