Elvețianul de 19 ani care a furat o mașină și a provocat două accidente a fost arestat preventiv

de | 22.10.2024 22:09 | Național, Eveniment

Tânărul  elvețian de 19 ani care a furat o mașină din Făgăraș și a gonit cu ea prin două județe, a provocat două accidente rutiere, dintre care unul soldat cu rănirea a trei persoane, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, potrivit oradesibiu.ro.

Băiatul s-a urcat la volanul autoturismului deși nu avea permis de conducere și se afla și sub influenţa substanţelor psihoactive. În cursa sa nebună, în prima fază, a lovit o mașină pe DN1, fiind semnalate doar pagube materiale.

Al doilea accident care a avut loc în Șelimbăr a fost mai grav. Au fost implicate patru mașini, iar trei persoane au fost rănite, două femei și un bărbat.

În această seară, ca urmare a propunerii înaintate de procurorul de caz, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sibiu a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a tânărului în vârstă de 19 ani” declară Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

Tânărul a mărturisit că intenționa să ajungă la pădurea Hoia Baciu, din dorința de a deveni „vampir”, afirmând că ar fi descendent al lui Vlad Țepeș. Incidentul a declanșat o urmărire contracronometru din partea poliției, care a intervenit pentru a asigura siguranța celorlalți participanți la trafic.

În urma incidentului, Andrei Ghica, un șofer din Pitești implicat în accident, a povestit că a fost aruncat 15 metri în față după impact. Deși mașina sa a fost grav avariată, el și soția sa au scăpat cu viață, deși aceasta a suferit răni minore. Ghica a descris evenimentul ca fiind un „miracol”, mai ales că, de obicei, călătoresc cu copilul lor, care ar fi fost grav expus dacă s-ar fi aflat în mașină.

Modul de intervenție al polițiștilor este în prezent analizat, după ce au fost acuzați că ar fi folosit alte mașini ca „scuturi umane” în timpul urmăririi.

Mai multe informații despre acest subiect AICI.

sursă foto: oradesibiu.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Scădere a înmatriculărilor de autoturisme noi în Uniunea Europeană în septembrie 2024

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: DN1 | Pitești | Sibiu

Ultimele articole