Este funcțional primul sistem public de panouri solare termice din România

de | 30.07.2024 09:35 | Administrație, Pitești

Reprezentanții administrației locale anunță că este funcțional primul sistem public de panouri solare termice pentru blocurile din Pitești! Beneficiarii sunt cetățenii din blocurile racordate la încălzirea centralizată oferită prin Centrala Termică 206 din Eremia Grigorescu. Joi vă avea loc prezentarea, în teren, a acestui proiect.

La începutul lunii iunie se demara montarea primul sistem public de panouri solare termice din România. Iată că acum acest proiect pilot în România este finalizat. Prin Termo Calor Confort SA, Piteștiul a reușit să fie prima municipalitate care investește în panouri solare pentru apă caldă, cu aport de agent termic și pentru încălzire, iarna. 124 de apartamente din strada Eremia Grigorescu, din blocurile racordate la încălzirea centralizată oferită prin Centrala Termică 206, vor beneficia de reducerea prețului la apă caldă cu aproximativ 25%. În total, 22 de panouri solare și 1 panou fotovoltaic vor asigura energia necesară pentru producerea de apă caldă de consum cu aport pentru încălzire. Este prevăzut ca sistemul să funcționeze împreună cu instalația existentă pe tot parcursul anului.

Când a început montarea, reprezentanții administrației locale anunțau că după monitorizarea și evaluarea eficienței acestui proiect pilot, Primăria Municipiului Pitești intenționează să extindă acest sistem inovativ la nivelul întregului oraș, prin solicitarea și accesarea fondurilor nerambursabile – guvernamentale sau europene.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Cristian Gentea

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Intervenție a pompierilor piteșteni în Craiovei! A luat foc un autoturism!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare: