Este sezonul lor. Iată fructele care protejează pielea de îmbătrânire!

de | 10.08.2024 09:13 | Lifestyle, Național

Este sezonul lor și sunt prietenoase cu digestia și cu silueta. Unul dintre cei mai renumiți medici nutriționiști din țara noastră, Mihaela Bilic, explică, într-o postare publicată pe pagina de Facebook, despre beneficiile consumului de caise și piersici. Nutriționistul explică că aceste fructe, care se găsesc și la noi, ajută pielea să se bronzeze rapid și frumos. La capitolul protecție solară, aceste fructe conțin licopenul, o substanță care protejează pielea de îmbătrânire și de acționa nocivă a razelor ultraviolete.

Sursa foto: Facebook Mihaela Bilic.

”Sunt prin definiție fructele verii. Sunt portocalii, parfumate și zemoase. Sunt prietenoase cu digestia și cu silueta. Este vorba de caise și piersici de care trebuie să profităm, sezonul lor e scurt și ține doar 3 luni pe an, din iunie până în august.

De ce putem considera caisele desertul ideal al verii? Spre deosebire de pepeni și struguri, caisele satisfac eficient pofta de dulce și nu îngrașă. Secretul stă în conținutul mare de pectine și sorbitol. Pectinele sunt fibre solubile care se umflă la contactul cu apa, cresc senzația de sațietate și reduc absorția de grăsimi și zahăr în sînge. Sorbitolul este un alcool de zahăr care satisface gustul dulce, dar are 30% mai puține calorii și se absoarbe lent/parțial.

Avem și beneficii la capitolul protecție solară: culoarea portocalie din caise și piersici este dată de pigmenți vegetali cu acțiune antioxidantă. Primul este betacarotenul, un precursor de vitamina A care ajută pielea să se bronzeze rapid și frumos. Celălalt este licopenul, o substanță care protejează pielea de îmbătrânire și de acționa nocivă a razelor ultraviolete.

Și dacă vă spun că au un conținut mare de potasiu, care echilibrează gradul de hidratare al organismului, nu-i așa că o să puneți în geanta de plajă și niște caise/piersici bine coapte?”, a fost mesajul postat pe pagina de Facebook de Mihaela Bilic.

Foto descriptiv. Sursa foto: Facebook Mihaela Bilic.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Iată programul! Evenimente culturale în Argeș în perioada 12 – 16 august

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Mihaela Bilic

Ultimele articole