Estera Stămoiu, președinte OAMGMAMR ARGEȘ: ”LA MULȚI ANI, SALVATORI DIN SERVICIILE DE AMBULANȚĂ!”

de | 28.07.2024 09:35 | Județean, Lifestyle

  • 28 Iulie – Ziua Națională a Ambulanței din România

Începând cu anul 2015, Ziua Națională a Ambulanței din România este marcată, anual, la 28 iulie, dată la care, în 1906, a apărut prima ”Salvare” din România, din inițiativa profesorului Nicolae Minovici. Echipajul de la acea vreme era format din vizitiu și sergenți de stradă instruiți pentru intervențiile de prim ajutor chiar de către dr. Minovici, mijlocul de transport fiind trăsura trasă de cai.

Marcarea acestei sărbători derivă din rolul esențial pe care îl are serviciul de asistență medicală de urgență în reducerea mortalității și ameliorarea sănătății populației, Serviciul de Ambulanță devenind unul dintre cele mai solicitate servicii din domeniul sănătății.

În acest context aniversar, Estera Stămoiu, președintele OAMGMAMR Argeș, își îndreaptă mesajul de gratitudine către profesioniștii care și-au asumat misiunea salvării vieții semenilor: medici, asistenți medicali, ambulanțieri, întregul personalul care deservește Serviciul de Ambulanță. 

Astăzi este ziua în care onorăm OAMENII SALVATORI, echipajele medicale din ambulanțe, care, deși sunt în permanentă luptă cu timpul, acționează cu promptitudine și profesionalism, oriunde și oricând este nevoie de ei!

Nu este ușor să salvezi vieți când fiecare secundă și gest al primului ajutor sunt decisive, făcând diferența între a păstra viața pacientului sau a o pierde. Este o provocare esențială, dar ei, Salvatorii din Serviciile de Ambulanță, sunt mereu pregătiți să lupte cu secundele când este cea mai mare nevoie, știu că trebuie să facă totul pentru ca pacienții aflați în diverse situații dramatice să respire sau inimile să înceapă să le bată din nou. Fiecare om salvat devine încurajare, speranță și inspirație pentru cele mai potrivite decizii în confruntarea cu suferința, este un argument în plus pentru aprecierea valorii și frumuseții vieții.

În zi festivă, îndrept cele mai sincere gânduri către colectivele Serviciului de Ambulanță, atât de la nivel național cât și județean, și așez dorința de a se afla sub ocrotirea lui Dumnezeu, El fiind statornic ajutor în înfăptuirea miracolelor.

Cu precădere, exprim recunoștință și mulțumiri asistenților medicali, medicilor, întregului personal din Serviciul Județean de Ambulanță Argeș pentru dăruire și empatie, pentru viața dedicată salvării vieții semenilor, pentru menținerea spiritului devizei sub care își desfășoară activitatea: ”Totdeauna și tuturor, gata pentru ajutor!”

Cu apreciere și respect,

La mulți și binecuvântați ani!”, a transmis Estera STĂMOIU, președinte OAMGMAMR ARGEȘ

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Estera STĂMOIU, președinte OAMGMAMR ARGEȘ: ”Au început înscrierile la examenul de grad principal pentru asistenții medicali – sesiunea 2024”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Estera Stămoiu