Eurovision 2024. Elveţia a câştigat concursul muzical

de | 12.05.2024 10:03 | Lifestyle, Național

Concursul muzical Eurovision 2024 a ajuns la final, iar Elveția a câștigat finala care s-a desfășurat sâmbătă seară la Malmo Arena, Suedia.

Marele premiu al celei de-a 68-a ediție a fost luat de Nemo, un tânăr de 24 de ani, care a obținut 591 de puncte, cu melodia „The Code”, aducând țării sale trofeul pentru a treia oară. Pe locul doi s-a clasat Croația cu 547 de puncte, iar pe trei Ucraina cu 453.

c839611f 9d4a 44e6 8cb7 fe547a7ee963 - Eurovision 2024. Elveţia a câştigat concursul muzical

Sper că această competiţie va putea continua să încurajeze pacea şi demnitatea pentru fiecare”, a declarat artistul Nemo,

La doar câteva minute după ce a fost desemnat marele câștigător, reprezentantul Elveției a spart trofeul atunci când l-a așezat pe scenă.

Trofeul are forma unui microfon clasic și este realizat din sticlă.

Nu am spart doar codul, am spart şi trofeul”, a declarat reprezentantul Elveției, râzând, la conferinţa de presă de după ce a fost desemnat câștigător.

Anul acesta evenimentul muzical a fost marcat de scandaluri, de la protestele față de participarea Israelului la concurs, până la excluderea reprezentantului Olandei, Joost Klein, din finală, după o plângere a unui membru al echipei de producţie.

Sursă foto: eurovision.tv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(VIDEO) Autoritățile în alertă, urs în oraș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Croația | Elveția | Eurovision | Malmo | Suedia | Ucraina

Ultimele articole