Eveniment astronomic extrem de rar! 5 planete se vor alinia!

de | 05.06.2022 19:48 | Cultură, Național, Știri

Cinci planete se vor alinia pe cer în această luna, și începând chiar din acest sfârșit de săptămână ele pot fi observate de oriunde pe Pământ. Mercur, Venus, Marte, Jupiter și Saturn sunt planele care se vor alinia în ordinea distanței lor față de Soare, relatează CNN.
Este pentru prima dată când acest fenomen rar a are loc în ultimii 18 ani. Însă anul acesta, față de 2004, distanța dintre Mercur și Saturn va fi mai mică, potrivit Sky & Telescope.

Pentru a vedea acest fenomen, aveți nevoie de un binoclu și de cer senin spre est. Mercur poate fi văzut chiar de la începutul lunii, însă acesta va deveni în zilele următoare mai strălucitor și mai ușor de observat. De asemenea, restul planetelor ar trebui să fie vizibile cu ochiul liber, spune Diana Hannikainen, editor la Sky & Telescope.

Cel mai bun moment pentru a vedea fenomenul este într-un interval de 30 de minute înainte de răsăritul Soarelui.

Aceasta a călătorit până pe plaja Oceanului Atlantic pentru a vedea mai bine fenomenul astronomic, ea locuind în Boston.

Voi fi acolo cu binoclul meu, privind spre est și sud-est și sperând să fie cer senin”, a spus Hannikainen.

Însă nu este necesar să plecați de acasă pentru a observa cele cinci planete, deoarece acestea vor fi vizibile pe tot globul. Observatorii din emisfera sudică pot să privească de-a lungul orizontului de la est la nord-est, în timp ce cei din emisfera nordică pot vedea planetele de la orizontul de la est la sud-est.

Pe tot parcursul lunii iunie, când aveți o dimineață senină, ieșiți și bucurați-vă de priveliștea aceasta”, a spus Hannikainen.

De asemenea, luna se află în fază de scădere și va fi aliniată între Venus și Marte pe 24 iunie.

Viitoarea aliniere a celor 5 planete va avea loc abia în anul 2040.

Sursă foto Digi24

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Luni începe prima probă la Bac!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Jupiter | Vedea