Noi evenimente anunțate de Centrul Cultural Pitești

de | 08.06.2024 08:55 | Pitești, Cultură

  • Noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală.
Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 10-15 iunie 2024, noi evenimente cultural-educative/
Acestea pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile:
Iată care este programul evenimentelor de săptămâna viitoare:
✔️ Prelegerea cu tema „Cultura și Civilizația Romei Antice. Reverberații Contemporane”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Cultură și Credință în Societatea Contemporană”, coordonat de conf. univ. dr. Marius Andreescu, de la Centrul Universitar Pitești, eveniment care va avea loc luni, 10 iunie, de la ora 14:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️ Prelegerea cu tema „Caragiale – un lucid învingător”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Biografii triste și destine tragice din istoria literară”, coordonat de scriitoarea, criticul literar, prof. dr. Magda Grigore, luni, 10 iunie, de la ora 16:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️ „Medalion cultural cu Stelian Necșoi”, proiect coordonat de cantautorul, scriitorul, artistul plastic, profesor de limba și literatura franceză Stelian Necșoi, luni, 10 iunie, de la ora 17:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️ Prelegerea cu tema „Culorile istoriei și culorile vieții noastre”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Istorie și istorii cu Marin Toma”, coordonat de redactorul-șef al revistei-document „Restituiri Pitești”, dr. în istorie Marin Toma, eveniment care va avea loc live, pe pagina oficială de Facebook a Centrului Cultural Pitești, luni, 10 iunie, de la ora 20:00.
✔️ Prelegerea cu tema „Specificul stresului existențial în adolescență”, susținută de Codruța Drăgan, psiholog-clinician, eveniment care va avea loc marți, 11 iunie, de la ora 15:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️ Dialogul cu tema „Statutul actual al cadrelor didactice din Romania”, în cadrul proiectului „Medalion artistic cu Mariana Claudia Filipescu”, avându-l invitat pe Petruț Rizea, profesor pentru învățământul primar, eveniment care se va desfășura marți, 11 iunie, de la ora 16:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️ Prelegerea cu tema „Luna Mihai Eminescu. Sonete exemplare (II)”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Teme culturale în emoții raționale”, susținut de scriitorul, eminescologul, profesorul de limba și literatura română Lucian Costache, miercuri, 12 iunie, de la ora 11:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️ Mozaic cultural cu tema ,,Valorile mele, valorile din cărțile copilăriei mele”, în cadrul proiectului cultural-educativ “Carte-mparte”, coordonat de profesoara de limba și literatura română Gabriela Georgescu, miercuri, 12 iunie, de la ora 12:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️ Prelegerea cu tema „Cele nouă remedii celeste”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală “Călătorie în Științe Neconvenționale – Feng Shui”, susținut de Sorin Dinu, specialist Feng- Shui, eveniment care va avea loc miercuri, 12 iunie, de la ora 13:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️ Recitalul muzical sub genericul „Feerie muzicală. Un pian, o voce, o vioară”, eveniment care se va desfășura miercuri, 12 iunie, de la ora 17:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️ Spectacol muzical-coregrafic susținut de copiii din cadrul Centrului de zi „Creștem Împreună” al Organizației „Salvați Copiii”, Filiala Argeș, sub îndrumarea președintelui Dumitra Sima, joi, 13 iunie, de la ora 13:00 în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️ Serbarea cu tema „La revedere școală, bun venit vacanță!”, în cadrul proiectului cultural-educativ “Copii și Părinți, Prietenii Mei”, coordonat de Maria Simona Mitroi, profesoară de educație fizică și istorie la Școala Gimnazială “Ion Pillat”, joi, 13 iunie, de la ora 15:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️ Prelegerea cu tema „Copilul interior și copilul exterior”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală „Împreună pe drumul de la Ego către Sine”, coordonat de psihologul Cosmina Olteanu, joi, 13 iunie, de la ora 17:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️ Conferința cu tema „Sportul, între morală şi metafizică”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Colocviile Municipiului Pitești”, coordonat de redactorul-șef al revistei „Argeș”, scriitorul dr. Leonid Dragomir, avându-l invitat pe jurnalistul Valentin Protopopescu, eveniment care va avea loc vineri, 14 iunie, de la ora 13:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️ Recitalul de pian sub genericul „Emoțiile Pianului”, susținut de copiii care urmează cursul de pian de la Centrul Cultural Pitești, sub îndrumarea profesorului Denis Stancu, eveniment care se va desfășura sâmbătă, 15 iunie, de la ora 12:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Foto: Facebook Centrul Cultural Pitesti
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Centrul Cultural Pitești | Mihai Eminescu | Pitești

Ultimele articole