Noi evenimente anunțate de Centrul Cultural Pitești

de | 21.09.2024 09:40 | Pitești, Cultură

Noi evenimente anunțate de Centrul Cultural Pitești!
Instituția organizează, în perioada 23-27 septembrie, evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile:
CC Pitești
Iată care este lista evenimentelor din perioada 23-27 septembrie:
✔️ Prelegerea cu tema „Problematica Imanenței și Transcendenței în Teologie, Filosofie și Știință (II)”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Cultură și Credință în Societatea Contemporană”, coordonat de conf. univ. dr. Marius Andreescu, de la Centrul Universitar Pitești, avându-l invitat pe preotul prof. univ. dr. Ion Popescu, eveniment care va avea loc luni, 23 septembrie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️Conferința cu tema „Despre teama de adevăr. Frământări ale unei epoci confuze”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Colocviile Municipiului Pitești”, coordonat de redactorul-șef al revistei de cultură „Argeș”, scriitorul dr. Leonid Dragomir, avându-l invitat pe academicianul Mircea Dumitru, profesor de filosofie la Universitatea București, eveniment care se va desfășura luni, 23 septembrie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️ Prezentarea numărului 2/2024 al revistei-document “Restituiri Pitești”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Istorie și istorii cu Marin Toma”, coordonat de redactorul-șef al revistei-document „Restituiri Pitești”, dr. în istorie Marin Toma, eveniment care va avea loc online, pe pagina oficială de Facebook a Centrului Cultural Pitești, luni, 23 septembrie, de la ora 20.00.
✔️ Spectacolul coregrafic cu tema „Sport și atitudine”, în cadrul proiectului „Olimpic Argeș Gym cu Nicoleta Andrei”, coordonat de antrenoarea de gimnastică ritmică Nicoleta Andrei, eveniment care se va desfășura marți, 24 septembrie, de la ora 14.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️ Prelegerea cu tema „Dimensiunile spirituale”, în cadrul proiectului cultural-motivațional „Arta Devenirii”, coordonat de scriitoarea Silvia Grigore, marți, 24 septembrie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️ Prelegerea cu tema “Vremi și vremuri la vreme de toamnă”, în cadrul proiectului cultural-educativ “Teme Culturale în Emoții Raționale”, coordonat de scriitorul, eminescologul, profesorul de limba și literatura română Lucian Costache, eveniment care va avea loc miercuri, 25 septembrie, de la ora 11.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️ Prelegerea cu tema „Hrana din cele patru anotimpuri”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală „Călătorie în Științe Neconvenționale – Feng Shui”, coordonat de Sorin Dinu, specialist Feng Shui, eveniment care va avea loc miercuri, 25 septembrie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️ Prelegerea cu tema „Alexandru Macedonski (1854-1920)”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Literatura Română Necanonică”, susținut de scriitoarea și profesoara de limba și literatura română Iudita Dodu Ieremia, eveniment care va avea loc miercuri, 25 septembrie, de la ora 14.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️Prelegerea cu tema „Bacovia. O viață ca o zi în amurg”, în cadrul proiectului cultural „Biografii triste și destine tragice din istoria literară”, susținut de criticul literar, scriitoarea și profesoara de limba și literatura română Magda Grigore, eveniment care se va desfășura miercuri, 25 septembrie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️Dialogul cu tema „Despre suflet”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală „Viața merge înainte!”, coordonat de ing. Simona Vasilescu, având-o invitată pe dr. Crenguța Belegan, psiholog, eveniment care va avea loc joi, 26 septembrie, de la ora 11.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️Prelegerea cu tema „De la Kursk 1943 la Kursk 2024. Războiul ieri și astăzi. O escaladare a conflictelor fierbinți și calde în ultima perioadă”, susținută de istoricul Ștefan Dumitrache, viceprimarul municipiului Curtea de Argeș, eveniment care va avea loc joi, 26 septembrie, de la ora 14.30, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️Vernisajul expoziției de portrete cu titlul „Ochiul lăuntric”, de artistul plastic Silviu Anton, în cadrul proiectului „Confluențe literare”, coordonat de scriitoarea și profesoara Allora Albulescu, eveniment care se va desfășura joi, 26 septembrie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții. Evenimentul se desfășoară sub egida Fundației literare „Liviu Rebreanu”.
✔️Recitalul muzical „September Song”, susținut de Trupa TANDRES, formată din muzicianul Andrei Tase și medicul cardiolog Adrian Tase, eveniment care va avea loc vineri, 27 septembrie, de la ora 11.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️Dezbaterea cu tema „Experimentul Pitești – Reeducare prin tortură”, în cadrul proiectului cultural „Clubul literar-artistic Mona Vâlceanu”, coordonat de editorul, scriitoarea și profesoara de limba și literatura română Maria Mona Vâlceanu, eveniment care va avea loc vineri, 27 septembrie, de la ora 12.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Mai multe detalii despre evenimente pe pagina de Facebook Centrul Cultural Pitești :https://www.facebook.com/centrulculturalpitesti/posts/1271204333836960 sau pe website: https://centrul-cultural-pitesti.ro/informare-23-27…/
Foto: Facebook
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Nicu Alifantis, invitat special la Festivalul Național de Muzică Folk TRIVALE FEST 2024

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Adrian Tase | București | Centrul Cultural Pitești | Pitești | Trivale

Ultimele articole