Evenimente noi anunțate de Centrul Cultural Pitești pentru luni, 30 septembrie

de | 27.09.2024 23:15 | Pitești, Cultură

Centrul Cultural Pitești organizează luni, 30 septembrie evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile:
De la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții se va ține prelegerea cu tema „Școala de la Frankfurt, vinovatul de serviciu”, în cadrul proiectului cultural „Vaccin împotriva virusului manipulării”, susținut de psihologul, jurnalistul, scriitorul George Smeoreanu.
De câte ori ne surprinde o idee zisă progresistă, dăm vina pe Școala de la Frankfurt. Lucrurile nu stau chiar așa…”, transmite George Smeoreanu.
Tot luni, 30 septembrie dar de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții va avea loc prelegerea cu tema „Sănătatea mintală din perspectivă budistă”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală „Lumea interioară între mit și știință”, coordonat de promotorul cultural Alexandra Grigorescu.
Un stil de viață sănătos, din perspectiva religiilor extrem-asiatice, înseamnă echilibru și armonie cu sinele, cu corpul, cu cei din jur, cu natura, dincolo de competitivitate, fără atașamente, fără aversiune, fără confuzie, fără mândrie și fără viziuni greșite cum că viața se termină odată cu moartea sau că persistă într-o formă eternă, sau că legea Karmei, a cauzei și a efectului nu există în Univers, culminând – în acord cu puterea de înțelegere a practicantului spiritual – cu viziunea greșită că ar exista un <Atman Divin> generat în uniunea dintre minte și corp. Conștientizarea în stări meditative a impermanenței si a interdependenței generează înțelepciune și compasiune, valori fundamentale pentru eliberarea din <Samsara>, care aduc cu sine sănătate emoțională și fizică”, precizează Alexandra Grigorescu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Centrul Cultural Pitești | FC Argeș Basketball | Pitești

Ultimele articole