Evenimente anunțate de Centrul Cultural Pitești pentru perioada 21-26 octombrie

de | 21.10.2024 09:45 | Pitești, Cultură

Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 21-26 octombrie 2024 noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală.
Acestea pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile.
Iată cum arată lista evenimentelor din această săptămână:
LUNI
Prelegerea cu tema „Ceaiul chinezesc, în Feng- Shui”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală „Călătorie în Științe Neconvenținale – Feng Shui”, susținut de Sorin Dinu, specialist în Feng-Shui, eveniment care va avea loc luni, 21 octombrie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Recitalul liric „Nostalgie și visare”, în cadrul proiectului cultural „Suflet pe Rime și Nuanțe”, susținut de scriitoarea și artistul plastic Loreta Din, luni, 21 octombrie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
MARȚI
Dialogul cu tema „Despre suflet… (II)”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală „Viața merge înainte!”, coordonat de poeta ing. Simona Vasilescu, având-o invitată pe dr. Crenguța Belegan, psiholog, eveniment care se va desfășura marți, 22 octombrie, de la ora 11.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Prelegerea cu tema „Exodul Românesc în Epoca Globalizării. Aspecte Sociale, Juridice și Religioase”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Cultură și Credință în Societatea Contemporană”, coordonat de dr. Marius Andreescu, cercetător științific la Institutul de Cercetări Juridice al Academiei Române, având-o invitată pe dr. Mihaela Stănciulescu, consilier la Instituția Avocatul Poporului, eveniment care va avea loc marți, 22 octombrie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Dialogul cu tema „Radu Gyr – Rezistența prin credință”, în cadrul proiectului cultural “Biografii triste și destine tragice din istoria literară”, coordonat de prof. dr. Magda Grigore, critic literar, scriitoare, avându-l invitat pe lect. univ. dr. Alexandru Mărchidan, poet, eveniment care va avea loc marți, 22 octombrie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
MIERCURI
Prelegerea cu tema “Încotro învățământul din România?”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Teme Culturale în Emoții Raționale”, susținut de scriitorul, eminescologul, profesorul de limba și literatura română Lucian Costache, miercuri, 23 octombrie, de la ora 11.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Prelegerea cu tema „Anton Pann (1796/1797 – 1854)”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Literatura Română Necanonică”, susținut de scriitoarea și profesoara de limba și literatura română Iudita Dodu Ieremia, eveniment care va avea loc miercuri, 23 octombrie, de la ora 14.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Prelegerea cu tema „Scopul vieții: o călătorie spre Iluminare sau Mântuire”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală „Lumea Interioară între Mit și Știință”, susținut de promotorul cultural Alexandra Grigorescu, miercuri, 23 octombrie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
JOI
Prelegerea cu tema „Vine peste noi inteligența artificială”, în cadrul proiectului cultural „Vaccin împotriva virusului manipulării”, coordonat de psihologul, scriitorul, jurnalistul George Smeoreanu, eveniment care va avea loc joi, 24 octombrie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Dublă lansare de carte, în cadrul proiectului „Confluențe literare”, coordonat de scriitoarea și profesoara Allora Albulescu, eveniment care va avea loc joi, 24 octombrie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții. Vor fi lansate volumul cu titlul „Luminița de la capătul labirintului. Note și butaforisme”, de Constantin Manea, și cartea postumă „Satul natal. Locuri, oameni, fapte. Modele de viață regăsite”, de Gheorghe Manea. Dublul eveniment editorial este organizat sub egida Fundației literare „Liviu Rebreanu”.
SÂMBĂTĂ
Festivalul Național de Muzică Folk TRIVALE FEST, care se va desfășura sâmbătă, 26 octombrie, de la ora 18.00, în sala de concerte a Filarmonicii Pitești.
Evenimentul, ajuns la cea de-a VIII-a ediție, va cuprinde un concurs de interpretare și recitaluri extraordinare susținute de artiști consacrați ai genului.
Juriul este format din specialiști în domeniu: conf. univ. dr. Gheorghiță Stroe (președinte), director al departamentului de Pedagogie Muzicală al Facultății de Teologie, Istorie și Arte din cadrul Facultății Politehnica București, Centrul Universitar Pitești; asist. univ. dr. Camelia Clavac, profesor de canto, departamentul Pedagogie Muzicală din cadrul Facultății Politehnica București, Centrul Universitar Pitești; Valentin Sprâncenea, profesor de muzică la Liceul de Arte “Dinu Lipatti” Pitești, clasa de chitară clasică; asist. univ. dr. Maria Enescu, profesor de Teorie Muzicală și de Istoria Muzicii în cadrul Facultății Politehnica București, Centrul Universitar Pitești – Facultatea de Teologie, Istorie și Arte, departamentul Pedagogie Muzicală; Andrei Bulf, directorul artistic al Festivalului Național de Muzică Folk TRIVALE FEST.
Invitați la recitalurile TRIVALE FEST 2024 sunt: Nicu Alifantis &Răzvan Mirică/Gemini și Trupa CALEnDAR. Prezintă Cristi Dumitrașcu, redactor muzical, cantautor. Biletele se găsesc la Centrul Cultural Pitești (imobilul Casa Cărții) și online la https://www.bilete.ro.
Relații suplimentare la nr. de telefon al Centrului Cultural Pitești: 0248/219976.
Festivalul Național de Muzică Folk TRIVALE FEST, organizat de Primăria Municipiului Pitești și Consiliul Local, prin Centrul Cultural Pitești, își propune revigorarea muzicii folk și promovarea de noi talente ale genului.
Foto: Facebook  Centrul Cultural Pitesti
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: