Lista evenimentelor organizate de Centrul Cultural Pitești în perioada 22-28 mai

de | 21.05.2023 09:01 | Știri, Cultură, Județean, Lifestyle, Pitești

  • Evenimente noi în Pitești!

Noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală sunt organizate de Centrul Cultural Pitești, în perioada 22-28 mai  2023.

Evenimentele pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile.

Lista evenimentelor stabilite pentru săptămâna viitoare cuprinde următoarele:

Luni, 22 mai
  • Prelegerea cu tema “Categorii ale Esteticii. Artă și Catharsis”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Cultură și Credință în Societatea Contemporană”, coordonat de conf. univ. dr. Marius Andreescu, de la Facultatea de Drept din cadrul Universități Pitești, eveniment care va avea loc luni, 22 mai, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Lansarea nr. 2/2023 al revistei-document „Restituiri Pitești”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Istorie și istorii cu Marin Toma”, coordonat de redactorul-șef al publicației, dr. în istorie Marin Toma, eveniment care va avea loc live, pe pagina oficială de Facebook a Centrului Cultural Pitești, luni, 22 mai, de la ora 20.00.

 

Marți, 23 mai

  • Dialog tematic, în cadrul Clubului literar-artistic „Mona Vâlceanu”, coordonat de editorul, scriitoarea și profesoara Maria Mona Vâlceanu, având-o invitată pe scriitoarea și traducătoarea Marilena Lică-Mașala, marți, 23 mai, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Dialogul cu tema “Tradiţiile satului de munte”, în cadrul proiectului „Medalion artistic cu Mariana Claudia Filipescu”, coordonat de interpreta de romanțe și folclor Mariana Claudia Filipescu, având-o invitată pe Cecilia Gropan, profesoară de limba și literatura engleză, intrepretă de folclor și romanțe, marți, 23 mai, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

 

Miercuri, 24 mai
  • Dezbaterea cu tema „Online versus onsite”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Și noi avem drepturi!”, coordonat de promotorul cultural Alexandra Grigorescu, miercuri, 24 mai, de la ora 14.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Lansarea albumului de fotografii „Călător prin timp și spațiu”, de Cristina Bițică, în cadrul proiectului „Medalion cultural cu Stelian Necșoi”, coordonat de scriitorul, cantautorul, artistul plastic și profesorul de limba și literatura franceză Stelian Necșoi, miercuri, 24 mai, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Joi, 25 mai
  • Lansarea volumului de proză „Bucurânda”, de Adrian Georgescu, în cadrul proiectului „Confluențe literare”, coordonat de poeta și profesoara de limba și literatura română Allora Albulescu, eveniment editorial care se desfășoară sub egida Fundației literare „Liviu Rebreanu”, joi, 25 mai, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

 

Vineri, 26 mai

  • Festivitatea de premiere a câștigătorilor Concursului Național de Poezie de Dragoste „Leoaică tânără, iubirea… „ ediția a XXIII-a, coordonat de poetul Virgil Diaconu, directorul revistei de cultură „Cafeneaua literară”, vineri, 26 mai, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Festivalul Internațional de Teatru în Stradă, care se va desfășura vineri, 26 mai, sâmbătă, 27 mai, și duminică, 28 mai, în centrul Municipiului Pitești (La Ceas) în cadrul căruia vor susține reprezentații Trupa de Teatru „Jordi L. Vidal Company” din Belgia, Trupa de teatru „Eccentrici Dadaro” din Italia și Trupa de teatru „Barbarossa Samba Group” din România.

Iubitorii genului sunt invitați la spectacole după cum urmează:
  • Vineri, 26 mai, orele 21.00 – 22.00 – Barbarossa Samba Group.
  • Sâmbătă, 27 mai, orele 18.00 -19.00 – Jordi L. Vidal Company; orele 20.00-21.00 – Eccentrici Dadaro.
  • Duminică, 28 mai, orele 11.00 -12.00 – Jordi L. Vidal Company; 18.00 -19.00 – Eccentrici Dadaro, 20.00 – 21.00 – Jordi L. Vidal Company.
Concursul Național de Gimnastică pentru Toți și Gimnastică Acrobatică, coordonat de antrenoarea Nicoleta Andrei, arbitru internațional de gimnastică ritmică și arbitru național de gimnastică acrobatică, eveniment care va avea loc duminică, 28 mai, între orele 13.30 – 16.30, la PITEȘTI ARENA, intrarea fiind liberă.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Centrul Cultural Pitești