Executivul a suplimentat programul ”Masă sănătoasă”

de | 01.05.2024 21:00 | Economic, Național

Guvernul a suplimentat în ultima ședință finanțarea Programului național ”Masă sănătoasă” cu aproximativ 97 de milioane lei, fondurile totale alocate în 2024 pentru susținerea acestui program de combatere a abandonului școlar ajungând la 1,139 miliarde de lei.

Executivul a adoptat marți Hotărâre de Guvern pentru repartizarea pe unităţi/subdiviziuni administrativ teritoriale şi pe unităţi de învăţământ preuniversitar de stat a sumei de 97.099 mii lei, pentru finanţarea Programului naţional Masă sănătoasă, în perioada desfăşurării activităţilor didactice în anul 2024 şi pentru modificarea şi completarea Hotărârii de Guvern nr. 177/2024 privind repartizarea pe unităţi/subdiviziuni administrativ-teritoriale şi pe unităţi de învăţământ preuniversitar de stat a sumei, prevăzută în bugetul de stat pe anul 2024, pentru finanţarea Programului national Masă sănătoasă”.

De asemenea, pe lista unităților de învățământ preuniversitar în care se oferă o masă copiilor în zilele în care urmează cursuri au fost adăugate 6 unități școlare, astfel încât fondurile alocate vor finanța derularea programului în 1.223 de școli și grădinițe. De o masă sănătoasă în școli vor beneficia în acest an aproximativ 460.000 de copii.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Primăria Orașului Mioveni.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Salvamont România: Zece reguli esențiale pentru o drumeție în siguranță pe munte

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Ultimele articole