Explozie a cazurilor de gripă! Alexandru Rafila nu exclude declararea unei epidemii

de | 03.01.2023 13:30 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Importante, Național

Explozie a cazurilor de gripă în România! Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, anunță că proporţia cazurilor de gripă diagnosticate depăşeşte 10%.

De asemenea, acesta a adăugat că suntem deja în a treia săptămână de creștere a cazurilor de gripă și viroze, iar potrivit ministrului Sănătății, după această creștere, ar putea să fie adusă în discuție declararea epidemiei de gripă.

Ne aflăm într-un context în care numărul de viroze creşte rapid, iar proporţia de cazuri de gripă care sunt diagnosticate depăşeşte 10%. Ne aflăm în a treia săptămână de creştere rapidă a numărului de viroze respiratorii şi implicit de cazuri de gripă.

Procedura care este stabilită de Centrul European al Corpului de Control al Bolilor este ca în această situaţie, după o creştere de trei săptămâni consecutive să putem să discutăm despre o epidemie de gripă. Iar la o epidemie de gripă, în mod evident, când se manifestă, două, trei săptămâni, valul acesta epidemic, limitarea accesului în spital şi utilizarea de echipament de protecţie pentru personalul medical, mă refer în primul rând la mască şi mănuşi, de asemenea, igiena riguroasă a mâinilor, atât pentru personal, cât şi pentru vizitatori şi pentru pacienţi, pentru reducerea transmiterii trebuie să intre în funcţiune.

Noi am avut doi ani consecutiv fără viroze, fără gripă, pentru că circulaţia virusurilor a fost mult redusă de măsurile luate faţă de pandemia COVID. Acum ne aflăm în situaţia unei recrudescenţe a numărului de cazuri”, a precizat ministrul Sănătăţii, la Prima News.

Ministrul Sănătății transmite că la finalul acestei săptămâni sau cel târziu luni, se va anunța dacă va fi declarată epidemie de gripă, în urma unei analize a datelor din întreaga țară.

Foto News.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Val agresiv de viroze! Încă un medicament lipsește din farmacii

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alexandru Rafila