Explozie la Rafinăria Petromidia din Năvodari

de | 29.03.2024 09:32 | Eveniment, Național

Autoritățile din Constanța sunt în alertă, după ce în această dimineață la Rafinăria Petromidia din Năvodari a avut loc o explozie, cu degajări foarte mari de fum.

Din primele informații, explozia nu a fost urmată de incendiu.

Având în vedere gravitatea situației,  la nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

La fața locului, salvatorii intervin cu 6 mașini de stingere, două autoscări și 3 ambulanțe SMURD. În sprijinul acestora a fost trimisă și autospeciala transport roboți de la ISU BIF. Totodată, alte 4 mașini de stingere din cadrul ISU IL (2) și ISU CL (2) vor interveni în cazul exploziei.

Potrivit salvatorilor a fost necesară evacuarea a aproximativ 20 de persoane, în timp ce ceilalți angajați ai Petromidia au reușit să se salveze singuri.

Explozia ar fi avut loc la instalația de hidrorafinare, instalație aflată în reparații. În cele din urmă incendiul a fost stins, iar Planul Roșu a fost dezactivat.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

În prezent, Rompetrol Rafinare desfăşoară revizia generală a rafinăriei Petromidia. Activităţile şi operaţiunile sunt oprite pentru lucrări de mentenanţă, recertificarea şi modernizarea a unităţilor de producţie. Pe fondul acestora, în această dimineaţă, a avut loc o aprindere în instalaţia de Hidrofinare Benzină (HB). Aceasta a fost stinsă şi nu existe victime, situaţia fiind sub controlul forţelor de intervenţie, care în aceste momente răcesc instalaţia, conform procedurilor specifie”, au transmis reprezentanții companiei KMG International, cea care deține Petromidia

Din păcate, Rafinăria Petromidia nu este la primul incident de acest fel.

La începutul lui iulie 2021, a avut loc o explozie s-a soldat cu moartea a trei muncitori, iar în iunie 2023, un pompier a fost rănit în urma unui incendiu puternic izbucnit la instalaţia de distilare a motorinei.

Foto: captură video Observator Constanța

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

https://anchetaonline.ro/incendiu-poiana-lacului-anexa-gospodareasca-luat-151214/

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Constanța | Năvodari | Rompetrol