Expoziția – 45 de ani de la cucerirea titlului de campioană a României de către FC Argeș

de | 22.06.2024 20:16 | Județean, Lifestyle

Chiar în perioada Campionatului European de Fotbal, microbiștii au încă un motiv de bucurie: marți, 25 iunie, la Muzeul Sportului Argeș se deschide expoziția ”45 de ani de la cucerirea titlului de campioană a României de către FC Argeș”.

Muzeul Sportului Argeșean, organizat în patru săli, deține diverse obiecte care au aparținut unor sportivi argeșeni care au avut cel puțin un titlu de campion național sau care au practicat sport la diverse cluburi din Argeș. În circa 60 de vitrine și pe numeroase panouri, sunt expuse documente, fotografii, medalii, plachete, cupe, diplome, echipamente sportive, fanioane, afișe din cadrul competițiilor sportive.

FC Argeș câștigă titlul pe “Ştefan cel Mare”

Potrivit informațiilor de pe argesfc.ro, în ediţia de campionat 1978-1979, Halagian va mai aduce un titlu la Piteşti, al doilea din cariera sa şi din palmaresul clubului. Campioana a fost decisă în ultima etapă, atunci când s-a jucat pe “Ştefan cel Mare” cu titlul pe masă. ”Meciul începe şi dinamoviştii reuşesc să marcheze repede prin Dragnea. Numai că Argeşul îşi începe partitura memorabilă: Radu II din apropiere se înşurubează şi egalează. A ciupit ca o cobra. Toma trimite apoi în bară, însă acelaşi Radu II, mereu în faţa golului înscrie. Doru Nicolae ţâşneşte ca o săgeată la întâlnirea cu pasa lui Dobrin şi înscrie pentru 3-1. După golul de 3-1 arbitrii încep să-i ajute pe bucureşteni. Un penalty inexistent şi Dudu Georgescu reduce scorul cu un sfert de oră înainte de final. Un ofsaid cât roata carului şi acelaşi Dudu Georgescu egalează cu câteva minute înainte de final. Prelungiri…

Cu ochii pe ceas suporterii alb-violeţi au sufletul rănit. Tribuna argeşeană este înfrântă! (…) În teren însă s-a ridicat un jucător ca un justiţiar. (…) Driblingul său devastator avea să învingă totul: defensiva dinamovistă, arbitrul, un public ostil, îndoiala ce-i cuprinsese chiar şi pe colegii lui. Un gol căruia i s-au găsit toate calificativele posibile. Un gol “marca Dobrin”. Un gol pentru al doilea titlu de campioană al Argeşului. Arbitrul nu mai avea ce sa facă! Acest gol venea împotriva tuturor! Ziua de 24 iunie 1979 este glorioasă pentru FC Argeş dar şi pentru fotbalul românesc.”, se povestește pe argesfc.ro – șițe-ul oficial al clubului. După câştigarea celui de-al doilea titlu FC Argeş nu a mai reuşit decât câteva clasări pe podium.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Muzeul Județean Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

De la 1 august. Contribuabilii vor avea în SPV decontul de TVA precompletat

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Dinamo

Ultimele articole