În ce fază este? Proiect important la Spitalul de Pediatrie Pitești

de | 14.06.2024 09:12 | Județean, Economic

Au fost aprobate proiecte importante pentru Argeș. Ieri, a avut loc ședința extraordinară a Consiliului Judeţean (CJ) Argeş, condusă de președintele Ion Mînzînă. Au fost aprobate proiecte de hotărâre care vizează modernizarea Secției de Chirurgie – Etajul I de la Spitalul de Pediatrie Pitești, aprobarea documentației tehnice pentru proiectul “Modernizarea și dotarea Centrului de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Pitești”, aprobarea depunerii spre finanțare a proiectului ”Dotarea cu echipamente a laboratorului de anatomie patologică din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești”, aprobarea modelului de protocol în vederea implementării și derulării Programului multianual privind finanțarea elaborării și/sau actualizării planurilor urbanistice generale ale localităților.

Astfel, potrivit informării CJ Argeș, a fost aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea Documentației tehnico – economică – faza DALI, a Devizului general și a indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul “Modernizarea și dotarea Centrului de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Pitești”. Proiectul constă în modernizarea, accesibilizarea și dotarea imobilului în care funcționează Centrul de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Pitești, din cadrul Complexului de Servicii pentru Persoane cu Dizabilități Pitești, în vederea realizării condițiilor optime pentru furnizarea de servicii sociale corespunzătoare nevoilor evaluate ale persoanelor adulte cu dizabilități, pentru dezvoltarea și/sau consolidarea deprinderilor de viață independentă. Proiectul este implementat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeş și este finanțat în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Consiliul Județean Argeș depune, în cadrul Programului de Sănătate 2021-2027, cerere de finanţare pentru proiectul ”Dotarea cu echipamente a laboratorului de anatomie patologică din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești”, în parteneriat cu instituția spitalicească. Proiectul a primit avizul de oportunitate din partea Ministerului Sănătății.

“Lucrări de reparații capitale CHIRURGIE ETAJ 1”

Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice, a Devizului General și a indicatorilor tehnico-economici faza Proiect Tehnic, pentru obiectivul de investiții: “Lucrări de reparații capitale CHIRURGIE ETAJ 1” la Spitalul de Pediatrie Pitești.

Proiectul prevede reparația capitală a secției de chirurgie – etajul I a Spitalului de Pediatrie. Este o investiție de aproape 5 milioane de lei cu TVA inclus, din care aproape 3 milioane de lei construcții și montaj. Este vorba inclusiv de recompartimentarea secției, de aparatură specifică, instalații electrice, instalații sanitare și instalația de gaze medicale. Durata de realizare a investiției este de 5 luni, dintre care patru luni execuția. Sursa de finanțare este din bugetul Consiliului Județean Arges și din fonduri proprii ale Spitalului de Pediatrie.

Proiect de hotărâre privind aprobarea modelului de protocol de finanțare încheiat între U.A.T. Județul Argeș și beneficiarii finali în vederea implementării și derulării Programului multianual privind finanțarea elaborării și/sau actualizării planurilor urbanistice generale ale localităților și a regulamentelor locale de urbanism pentru perioada 2024-2027, conform H.G. nr. 1137/2023.

Consiliul Județean Argeș a încheiat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei un contract de finanțare care prevede alocarea de la bugetul de stat a sumei totale de 1.449.992,50 lei pentru elaborarea şi/sau actualizarea planurilor urbanistice generale ale localităţilor şi a regulamentelor locale de urbanism în perioada 2024-2027. Pentru decontarea lucrărilor este necesară încheierea unui Protocol de finanțare între Consiliul Județean Argeș și beneficiarii finali. Valabilitatea protocolului începe la data semnării acestuia de către ambele părți până la 31.12.2027, termen în care se va realiza elaborarea/ actualizarea planurilor urbanistice generale ale localităților și a regulamentelor locale de urbanism, cu posibilitatea prelungirii cu maxim 2 ani fără a depăși data de 31.12.2029.

Proiect de hotărâre privind aprobarea Devizului General pentru obiectivul de investitii “Realizarea alimentarii de rezerva din linia LEA 20KV-Electroargeș-Oraș pentru Spitalul de Recuperare Respiratorie și Pneumologie “SF. ANDREI” – Valea Iașului” și a Studiului de soluție “Alimentare cu energie electrică Spital de Pneumoftiziologie Sf Andrei- Valea Iașului”.

Ședința extraordinară poate fi urmărită pe site-ul Consiliului Județean Argeș, la secțiunea Servicii online / Ședințe live – aici. Proiectele de hotărâre pot fi consultate la secțiunea Activitate / Sedinte – aici.

Foto descriptiv. Sursă foto: ediția tipărită

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ion Gîrleanu, mesaj de Ziua Eroilor : „În amintirea lor ne plecăm capetele, în semn de respect față de actele și faptele lor”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Dezvoltării | Pitești

Ultimele articole