FC Argeș – un brand al județului în lumea sportului românesc

de | 31.07.2023 22:00 | Știri, Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

Brandul FC Argeș reprezintă întreaga suflare sportivă alb-violet a județului. Pe lângă echipa de fotbal fanion, alte ramuri sportive duc numele clubului la cel mai înalt nivel. Fie că vorbim aici despre jocurile de echipă, precum baschet și volet, fie despre sporturile individuale: judo, aeromodelism, tenis de masă sau karate.

FC Argeș

BASCHETUL – UN FENOMEN CE A LUAT NAȘTERE ÎN PITEȘTI

FC Argeș Basketball înseamnă mai mult decât un lot, un meci sau o victorie. Reprezintă o adevărată emulație. Acest lucru s-a născut, putem spune, în urmă cu un deceniu, când Sala Sporturilor Trivale a început să devină, treptat, neîncăpătoare. Pe lângă aruncările spectaculoase, dunkurile de efect ale unor jucători autohtoni de elită sau ale străinilor ce au îmbrăcat cu mândrie culorile alb-violet, echipa a reușit să impresioneze publicul prin acțiunile avute la nivelul comunității. Majoretele și mascota au arătat Piteștiului că sportul înseamnă și altceva în afara rezultatului sportiv. Iar când vorbim despre performanțe la nivelul clasamentelor, observăm cu mândrie că, odată cu apariția pandemiei, puțin paradoxal, rezultatele au început să fie cele pe care mulți le așteptau. Nu au fost finale de campionat, ca cea câștigată în 2000 sau cea disputată în 2007, Cupe ale României cucerite (în 2012, BCM U Pitești reușea să câștige trofeul și urma să participe în cupele europene), însă au fost semifinale jucate într-un oraș ce aștepta de mult timp ca o echipă sportivă să ajungă acolo.

FC Argeș

În 2021, FC Argeș a câștigat bronzul, iar în 2022, a bifat o nouă prezență în semifinale. Iar competiția Ligii Naționale este una extrem de solidă. Multe echipe tari din punct de vedere financiar, organizații puternice și cluburi cu tradiție în acest sport. Vulturii s-au mutat, la începutul lui 2023, în Pitești Arena, noua bijuterie din sudul României. O sală cu 5000 de locuri, unde violetul iese în evidență din primul moment în care ai pășit pe ușa de acces. Iubitorii de sport s-au înmulțit, iar baschetul a câștigat prin această schimbare. Numărul spectatorilor a crescut, iar acest lucru denotă atașamentul cetățenilor față de sport.

FC Argeș

VOLEIUL – SPECTACOL FEMININ LA FILEU

Nu doar baschetul ne reprezintă la nivelul primei divizii. Echipa de volei feminin a câștigat Divizia B – ediția 2021/22, fără înfrângere, iar sezonul încheiat în luna mai a fost un real succes. Pe lângă revenirea cu mândrie în primul eșalon, sportivele și stafful tehnic au pus umărul la un rezultat mare. Cotată cu una dintre cele mai mici șanse de menținere în Divizia A, FC Argeș Volei a răsturnat calculele hârtiei și a ajuns unde foarte puțini credeau. Poate doar oamenii din club și membrii echipei. În play-off!

Alb-violetele beneficiază de găzduirea Pitești Arena, lucru ce le aduce mai multă susținere. Nu că un sport feminin nu ar avea parte de asta, dar cu atât mai mult, cu cât un simplu privitor ia parte la un spectacol sportiv din tribunele unei noi polivalente.

Făcând o comparație cu cele relatate mai sus, cele două echipe ale Clubului FC Argeș au în comun câteva lucruri. Și foarte importante: dăruire, mândrie, Pitești Arena!

FC Argeș

DENISA DRAGOMIR – ATLETA DE AUR A PITEȘTIULUI

Unul dintre sporturile individuale ce reprezintă FC Argeș la nivel mondial este atletismul. O secție ce a fost înființată în 2015, iar de-a lungul perioadei a înregistrat rezultate notabile: 6 medalii la Mondialele de alergare montană, un aur și 5 de bronz venite prin Denisa Dragomir – un nume devenit etalon pentru culorile clubului.  Ciprian Daroczi și Dobrică Mariusan sunt alți atleți ce au pus umărul la obținerea unor medalii importante. FC Argeș a participat la Mondialele de Juniori și Seniori, la Jocurile Balcanice de Juniori și Seniori și are o activitate permanentă în cadrul Campionatelor Naționale.

FC Argeș

MODELAREA VIITORULUI PRIN AEROMODELISM

O secție cu o vechime de peste 9 ani. A pornit de pe locul 5 în momentul înființării, dar parcursul a fost unul foarte bun. Din 2020, FC Argeș se situează pe locul al 2-lea în clasamentul Federației Române de Modelism.

Echipa alb-violet are în componență un maestru emerit al sportului, care a oferit loturilor naționale, în ultimii 5 ani de zile, nu mai puțin de 13 sportivi. În 2023, 4 seniori, respectiv, 3 juniori vor reprezenta România la nivelul a două campionate mondiale și unul european.

FC Argeș

RECREERE PRIN TENIS DE MASĂ

 Tenisul de masă produce rezultate frumoase. O secție ce adună 52 de sportivi și care reușește să se impună în cadrul competițiilor la care participă. În 2023, FC Argeș a obținut locul al 3-lea în cadrul Campionatului Național Dublu Feminin (categoria U11), dar și la Campionatul Național pe echipe (U11). De asemenea, pe lângă clasarea în primele patru formații ale întrecerii naționale de seniori – Divizia B, clubul alb-violet s-a întors cu clasări importante de la numeroase cupe regionale, naționale sau județene.

JUDOUL PITEȘTEAN DUCE RENUMELE CLUBULUI ÎN TOATĂ LUMEA

Judoul piteștean nu are nevoie de introducere. Sportivii legitimați la FC Argeș CSM Pitești ne fac mândri și cunoscuți în toată lumea.

Florentina Ivănescu bifează locul 20 în clasamentul mondial, la categoria 63 kg și este, în acest moment,  calificată la Jocurile Olimpice de la Paris.

Florina Bădiceanu și Eduard Șerban vor participa la Jocurile Francofone din luna august din Kongo, cu șanse la medalie.

Alin Albu și Elena Stere sunt alte nume ale sportului argeșean care excelează în judo, ambii fiind membri ai lotului național de seniori, respectiv, senioare.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | CSM Pitești | FC Argeș Volei | Pitești | Pitești Arena | Trivale

Ultimele articole