O femeie și un bărbat din Curtea de Argeș, administratori a două societăți comerciale – trimiși în judecată!

de | 21.08.2024 15:14 | Eveniment, Județean

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Argeș au finalizat la data de 20 august cercetările într-un dosar penal referitor la comiterea infracțiunii de înșelăciune care a avut consecințe deosebit de grave.

În urma probelor adunate, polițiștii au constatat că o femeie și un bărbat, ambii de 46 de ani din municipiul Curtea de Argeș, în calitate de administratori ai două societăți comerciale, ar fi raportat în mod fals colectarea unei cantități totale de aproximativ 29.000 de tone de deșeuri reciclabile.

Prin această acțiune s-ar fi creat un prejudiciu Administrației Fondului pentru Mediu în valoare de aproximativ 58.000.000 de lei, reprezentând contribuția fiscală ce ar fi trebuit plătită pentru diferența dintre cantitățile de deșeuri corespunzătoare obiectivelor anuale, stabilite de legislația în vigoare, și cantitățile efectiv valorificate sau gestionate în numele clienților pentru care au preluat obligațiile.

Pentru recuperarea prejudiciului, au fost instituite măsuri asiguratorii asupra unor bunuri imobile în valoare de 900.000 de lei.

Dosarul penal va fi înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, cu propunerea de trimitere în judecată.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Accident rutier la Curtea de Argeș! Autoturism răsturnat!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș

Ultimele articole