O fetiță de 11 ani și mama ei au fost înjunghiate de un român în piața Leicester din Londra

de | 13.08.2024 13:35 | Eveniment, Național

În ultima perioadă în Anglia au avut loc mai multe proteste violente în urma cărora au rezultat persoane rănite iar unele și-au pierdut viața.

Un astfel de incident a avut loc luni, 12 august în piața Leicester, din Londra acolo unde o fetiță de 11 ani și mama ei, o femeie de 34 de ani au fost atacate cu un cuțit de un român.

În ajutorul lor a sărit un paznic de la magazin care a declarat pentru bbc.com că a auzit mai întâi țipete și apoi a vazut cum un bărbat ataca copilul cu un cuțit.

Cele două victime au fost transportate la spital iar agresorul a fost reținut. Numele lui este Ioan Pînțaru și are 32 de ani.

„Ambasada României la Londra a fost sesizată luni, 12 august 2024, de către autoritățile britanice de poliție cu privire la incidentul petrecut în Leicester Square și la reținerea unei persoane. Ca urmare a demersurilor efectuate în regim de urgență prin intermediul biroului atașatului pentru afaceri interne al Ambasadei României în Regatul Unit, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) confirmă faptul că persoana reținută de autoritățile britanice este cetățean român.

MAE, prin misiunea diplomatică și Consultul General al României la Londra menține legătura cu autoritățile britanice privind acest caz și va urma procedurile consulare specifice. De asemenea, MAE precizează că, până la acest moment, nu au fost recepționate alte solicitări în legătură cu acest caz”, au transmis reprezentanții MAE.

 

Foto: bbc.com

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

ARGEȘ. Motociclistul rănit în accidentul de la Berevoești a murit!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Londra | Ministerul Afacerilor Externe