O fetiță de 9 ani a pus pe jar autoritățile după ce a sunat la 112 și a comandat o pizza

de | 20.10.2024 12:59 | Național, Eveniment

Mobilizare de forțe în Tulcea, după ce o fetiță în vârstă de nouă ani a sunat la numărul de urgenţă 112 spunând că doreşte să comande o pizza, la o anumită adresă, lăsând în acelaşi timp să se înțeleagă că se află într-o situație de urgență.

Potrivit adevarul.ro, apelul a avut loc vineri, 18 octombrie, în jurul orei 15:44 și a fost efectuat cu o voce șoptită, iar după scurt timp, convorbirea a fost întreruptă, iar autoritățile nu au mai reușit să o contacteze pe fetiță.

Datorită gravității mesajului, poliția a reacționat rapid, mobilizând șase polițiști și cinci jandarmi pentru a o căuta. În urma cercetărilor, autoritățile au descoperit că fetița se afla pe stradă împreună cu două alte minore în vârstă de 11 ani, fără a exista o situație de pericol real.

Deși informațiile furnizate erau extrem de limitate, prin utilizarea tehnicilor avansate de localizare și coroborarea altor date obținute din teren, polițiștii au identificat apelanta pe strada Neptun din Municipiul Tulcea. Astfel,  polițiștii au identificat terminalul de pe care a fost efectuat apelul de urgență, dar și persoana care a generat această alertă falsă, o minoră de 9 ani, ce era însoțită de încă două minore de 11 ani, ce se afla pe stradă, fără a exista vreo situație infracțională reală care să îi pună viața sau integritatea în pericol”, a transmis, sâmbătă, 19 octombrie, Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea într-un comunicat.

După identificare, fetița a recunoscut că apelul a fost o glumă, iar părinții celor trei copii au fost amendați cu 1.500 de lei fiecare.

Polițiștii au identificat la scurt timp și tutorii legali ai minorelor, aceștia fiind sancționați cu amenzi în valoare de 1.500 de lei”, se mai arată în comunicatul polițiștilor.

Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea amintește cetățenilor că, orice apel fals la numărul unic de urgență 112 implică mobilizarea unor resurse considerabile, umane și logistice și poate întârzia intervenția autorităților în situații reale de urgență.

Foto descriptiv: ziarpiatraneamt.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un copil de zece ani a plecat de două ori de acasă ca să strângă peturi pentru a face rost de bani

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Neptun | Sulina | Tulcea

Ultimele articole