S-au finalizat lucrările la cel mai modern Complex de Servicii Sociale pentru copiii cu dizabilități din județ

de | 07.10.2024 22:15 | Din ediția tipărită, Administrație, Județean

Conducerea Consiliului Județean Argeș a anunțat finalizarea lucrărilor la cel mai modern Complex de Servicii Sociale dedicat copiilor cu dizabilități, situat în orașul Costești. Acest proiect ambițios subliniază angajamentul CJ Argeș față de îmbunătățirea vieții copiilor vulnerabili din județ.

În cadrul unei ședințe extraordinare, CJ Argeș a aprobat documentele necesare pentru ca acest cen- tru să devină funcțional, după ce Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș a obținut toate avizele necesare.

Complexul include două locuințe de tip familial, fiecare cu o capacitate de 12 locuri, și un Centru de Zi de recuperare, dotat cu facilități moderne, care va putea găzdui 50 de copii.

Această inițiativă are ca scop mutarea copiilor din Centrul Rezidențial Costești, conform strategiei județene și naționale în domeniul asistenței sociale, implementată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș. Centrul
de Zi va fi echipat cu cabinete medicale, o sală de recuperare dedicată copiilor cu dizabilități și specialiști pregătiți să ofere consiliere.

Consiliul Județean Argeș se aliniază astfel obiectivelor naționale de închidere a tuturor centrelor rezidențiale, iar Centrul Rezidențial din Costești va fi ultimul care va fi închis după relocarea copiilor în noul complex.

Investiția în acest proiect se ridică la 6,6 milioane de lei, fiind finanțată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, cu cofinanțarea Consiliului Județean Argeș, care demonstrează astfel un angajament ferm în sprijinul comunității.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Directoare de grădiniță – trimisă în judecată pentru înșelăciune

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/berta-dima/" target="_self">Berta Dima</a>

Articol scris de Berta Dima

Absolventă a programului de master Jurnalism Tematic, Universitatea București, experiență în presă din anul 2020, pasionată de domeniul social.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole