”Finanțăm, de la bugetul de stat, academiile de fotbal publice sau private, pe baza clasificării facute de FRF”

de | 04.07.2024 13:38 | Național, Economic

Premierul Marcel Ciolacu vine cu o veste importantă referitoare la finanțarea cluburilor de fotbal de copii și junior. Guvernul vrea să creeze un mecanism de sprijin financiar prin care se vor aloca fonduri de la buget pentru dezvoltarea sportului la categoria copii și juniori, un memorandum în acest sens fiind pe agenda de astăzi a Executivului.

”Cred că după performanța fotbaliștilor noștri la Euro 2024, care a declanșat pentru noi toți emoție și mândrie națională, trebuie să facem pași concreți ca să asigurăm naționalei o resursă constantă de tineri valoroși. De aceea, aprobăm un memorandum prin care finanțăm, de la bugetul de stat, academiile de fotbal publice sau private, pe baza clasificării facute de Federația Română de Fotbal (FRF). Pentru fiecare leu cheltuit de FRF sau cluburi, statul român va aloca, de asemenea, un leu. Singura condiție este ca destinanția exclusivă a finanțării să fie pentru copii și junior. Cred că acesta este traseul corect. De fapt, este un model de success pus în practică de Gică Hagi și Gică Popescu la academia de la Constanța. Actuala națională are mulți jucători crescuți acolo. Trebuie să recunoaștem asta și să ne înclinăm în fața lui Hagi și să multiplicăm acest exemplu la nivel național”, a transmis premierul Marcelo Ciolacu la începutul ședinței de Guvern.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Marcel Ciolacu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Pe 1 decembrie mergem la vot! Coaliția de guvernare a decis calendarul alegerilor prezidențiale și parlamentare

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Constanța | Federația Română de Fotbal | Marcel Ciolacu