Florea Ene: ”În 80% din activitate, am lucrat cu primăriile din județ și am văzut cum se dezvoltau acele localități!”

de | 29.05.2024 17:39 | Din ediția tipărită, Administrație, Politic, Rural

Florea Ene este antreprenorul care a decis să intre în luptă pentru funcția de primar al comunei natale. Își are rădăcinile în Ciomăgești și își propune să contribuie la dezvoltarea localității care, spune domnia-sa, a rămas pe loc. Decizia de a candida pentru fotoliul de primar a venit tocmai din dorința de a ajuta comunitatea să evolueze. Despre aspirațiile și proiectele pe care le are în plan pentru comună am discutat cu acesta în interviul ce urmează.

▼ Pentru cei care încă nu vă cunosc foarte bine, cine este Florea Ene?

– Sunt Florea Ene, am vârsta de 56 de ani și m-am născut în satul Păunești din comuna Ciomăgești. Am crescut în localitate până la vârsta de 16 ani, urmând cursurile școlii din comună. În anul 1984, am venit la Pitești pentru a urma cursurile Liceului Nr. 4 „Chimie”, unde am absolvit în 1986. Chiar în același an m-am angajat în Combinatul Petrochimic Pitești, unde am lucrat până în anul 1996, ocupând funcția de operator chimist (tablou comandă automatizări).

În anul 1996, am decis să mă orientez către mediul privat. După ce am acumulat experiența necesară, activând în mai multe societăți cu o activitate mai restrânsă, în anul 2006 am înființat o societate de construcții axată în principal pe construcția de drumuri și poduri, pe care am dezvoltat-o constant, având în subordine un efectiv de personal între 40 și 90 de muncitori, maiștri și ingineri constructori plus personal TESA.

▼ Ce v-a determinat să intrați în cursa pentru Primăria Ciomăgești?

– Dorința de a intra în cursa electorală pentru Primăria Ciomăgești a venit firesc, văzând starea în care se afla localitatea natală, după mai multe mandate eșuate ale foștilor edili, ca o necesitate de a schimba în bine fața unei comune care, din păcate, a rămas printre cele mai sărace din județ.

▼ Ce a împins un om de afaceri, un om din mediul privat să intre în competiția pentru o administrație bugetară?

– În 80% din volumul activității, am lucrat cu primăriile din județ, am văzut cum se dezvoltau respectivele localități, cum primarii făceau proiecte pentru a accesa fonduri europene, iar comuna mea rămânea pe loc. Acest aspect, dar și faptul că administrația locală m-a onorat cu titlul de „Fiu al Comunei” m-a determinat să iau hotărârea de a lăsa mediul privat pentru a pleca în administrația publică, pentru a întoarce comunei și locuitorilor ei experiența acumulată în întreaga mea activitate.

▼ Ați menționat că Ciomăgești a rămas pe loc. Ce schimbări v-ați dori să vedeți în localitate?

– Obiectivul principal este acela de a face din comuna noastră una dintre cele mai prospere, creând o infrastructură rutieră dezvoltată, sprijinind unitățile de învățământ pentru a ridica nivelul de educație, aducând personal care să acorde minimul de servicii medicale necesare în localitate, asigurând transportul în comun care să facă legătura cu celelalte localități și cu municipiul, totul pentru ca locuitorii să nu mai migreze spre alte localități mai dezvoltate, pentru ca tinerii să întemeieze familii și să rămână în satele lor, bucurându-se de toate facilitățile unei comune europene de an 2024.

▼ Cum se raportează alegătorii la candidatura dumneavoastră? Ce vă spun că își doresc când vă întâlniți cu ei în teren?

– Mesajele primite din partea alegătorilor în campania electorală sunt de susținere, ei împărtășind aceeași dorință de schimbare în bine a comunei noastre, dorind să aleagă o nouă administrație, care să le dea șansa să vadă localitatea dezvoltându-se. Sondajele efectuate la nivel de comună ne creditează cu peste 80% pentru câștigarea alegerilor la nivel de primar și Consiliu Local.

▼ Cum ați caracteriza echipa de consilieri cu care veți ieși în fața alegătorilor la data de 9 iunie?

– Am lângă mine o echipă de candidați la Consiliul Local ce cuprinde persoane cu o bună reputație, buni gospodari, care împărtășesc aceeași viziune și aceeași dorință de schimbare. Conducerea de la nivel județean a dat girul acestei echipe și ne-a asigurat de tot sprijinul, pentru a duce la îndeplinire ceea ce ne-am propus pentru viitorul mandat.

▼ De ce credeți că ați fi un bun primar? Dacă ar trebui să vă aduceți dvs. înșivă argumente, cum v-ați convinge să vă votați?

– Îmi propun să fiu un primar pentru toți locuitorii comunei noastre, ajutând la dezvoltarea comunității din toate punctele de vedere. Consider o prioritate asfaltarea drumurilor comunale și județene, pentru a crește nivelul de trai și a moderniza infrastructura.

Candidatul Florea Ene – susținut de către liderii din Argeș

Sursă foto: ediția tipărită.

”Mi se pare că nu s-a schimbat nimic, ci că mergeți înapoi. Aveți însă acum posibilitatea să schimbați ceva. Îl susțin pe domnul Ene, va câștiga cu siguranță. Este un om serios, gospodar, un om de afaceri respectat. Este de apreciat că a decis să candideze. Sprijiniți-l ca din 10 iunie să înceapă dezvoltarea localității dumneavoastră. Are sprijinul domnului președinte Ion Mînzînă, iar dacă eu pot să îl ajut, o fac cu mare plăcere”, a fost mesajul prim vice-președintelui PSD Argeș și primar al muncipiului Pitești, Cristian Gentea, în momentul lansării candidaturii lui Florea Ene.

”Este un om pe care îl cunosc de mult, este al dumneavoastră, un om care a reușit performanțe în domeniul privat. Implicarea dânsului va fi una 100% pentru comunitatea dumneavoastră. A intrat în această bătălie, pentru că a constatat că locul de unde a plecat nu are perspectivă de dezvoltare. S-a uitat în jur, a văzut modul în care s-au dezvoltat alte comunități, modul în care au sprijin cetățenii. Modul în care ne raportăm la momentul votului este singura armă prin care vă puteți face bine”, a declarat președintele PSD Argeș,  Ion Mînzînă.

Material realizat de Berta Dima. 

Sursă foto: ediția tipărită.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Educația, cultura și dialogul deschis cu cetățenii și mediul privat din Ciomăgești – prioritare pentru social-democratul Florea Ene

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ciomăgeşti | Comuna Ciomăgești | Cristian Gentea | Florea Ene | Pitești

Ultimele articole