Florina Vuței, antreprenor: „Toată puterea se află doar în interiorul tău!”

de | 05.03.2024 08:30 | Județean, Din ediția tipărită, Lifestyle

Florina Vuței reprezintă un etalon pentru modul în care o femeie poate să construiască, să inoveze și să aducă plus valoare atât în lumea de afaceri, cât și pentru comunitatea în care s-a dezvoltat. Domnia sa a reușit mai mult decât să creeze un lanț de cofetării, a reușit să reînvie și să revalorifice, la nivel național, produse tradiționale cărora le-a dat valoare de brand gastronomic, așa cum este Covrigul Muscelean.

Florina Vuței este numele care s-a impus în spatele lanțului Un băiat și o fată”, lanț de cofetării și patiserii extins la nivelul întregului județ, dar și la comanda unora dintre cele mai respectate și apreciate afaceri din sistemul HoReCa al zonei Muscel.

Florina Vutei alta - Florina Vuței, antreprenor: „Toată puterea se află doar în interiorul tău!”

Ambițioasă și dornică să-și transpună visul în realitate, cu puternice instincte și abilități antreprenoriale, a construit pas cu pas aceste structuri de business, implicându-se direct și energic în dezvoltarea și în promovarea lor. Cu aceeași dedicare a acționat și pentru promovarea valorilor locale ale zonei sale de suflet, a gastronomiei tradiționale și a Muscelului, în ansamblul lui, ca destinație pentru iubitorii de frumos, de istorie și cultură, de energie pozitivă și turism.

Cu tenacitate și prin rezultatele pe care a reușit să bifeze a devenit una dintre cele mai apreciate femei de afaceri din județ, fiind premiată, de-a lungul activității, în numeroase evenimente dedicate mediului de business. A devenit președinte al Organizației Femeilor Antreprenor UGIR Argeș, calitate în care se implică și mai profund în susținerea doamnelor care vor să își testeze și să își demonstreze competențele în afaceri.

Îmi doresc, în primul rând, ca toate femeile să se inspire din frumosul, eleganța și dezvoltarea noastră! Dezvoltarea noastră însemnă să avem o energie pozitivă, să avem grijă de noi, să prosperăm și să fim în creștere tot timpul. Să fim cât se poate de bune și de iubitoare! , explică Florina Vuței, în cadrul unui eveniment UGIR pe care l-a găzduit la sfârșitul anului trecut, viziunea domniei ale despre rolul de model pentru o întreagă generație pe care ea și colegele antreprenor îl au.

Florina Vutei interior unde vorbim despre UGIR Arges - Florina Vuței, antreprenor: „Toată puterea se află doar în interiorul tău!”

Despre viziune, avantaje și provocări ale domnelor antreprenor am discutat cu Florina Vuței pentru acest material de ediție specială Ancheta, o ediție dedicată doamnelor de succes ale Argeșului, în luna femeilor 2024.

Femeile se confruntă cu numeroase provocări pentru a reuși să atingă poziții profesionale și sociale de lider sau specialist recunoscut. Care au fost acestea în cazul dumneavoastră?

-Cea mai mare provocare este a-ți crea identitatea profesională, socială, pentru a fi recunoscut și apreciat atât în societate, cât și în business.

Considerați că egalitatea de gen în domeniul dumneavoastră de activitate a ajuns la deplină maturitate sau mai sunt pași de făcut pentru a atinge acest deziderat? Dacă da, care sunt acești pași?

-Cel puțin în domeniul de activitate în care activez, respectiv cofetărie – patiserie, egalitatea de gen este aproape de a ajunge la deplină maturitate, întrucât, la momentul actual, avem profesioniști din ambele genuri.

Florina Vutei interior - Florina Vuței, antreprenor: „Toată puterea se află doar în interiorul tău!”

Care au fost cele mai mari avantaje generate de faptul că sunteți femeie?

-La începutul demarării activității mele ca antreprenor, lumea afacerilor era dominată de către bărbați. Abia în ultimii ani, femeile și-au făcut, ușor-ușor, loc în această lume. Astfel, faptul că sunt femeie m-a determinat de multe ori doar să muncesc mai mult pentru a putea reuși, iar energia feminină pe care o dețin a reprezentat cel mai mare avantaj.

Ce ați face diferit în viața dumneavoastră profesională, dacă ați avea oportunitatea de a lua-o de la capăt?

– Nu aș face nimic diferit, deoarece mă regăsesc întru totul în ceea ce fac și îmi plac foarte mult activitățile și proiectele pe care le dezvolt.

Femeile puternice sunt automotivate. Considerați acest enunț o realitate sau ați avut nevoie – de-a lungul experiențelor dumneavoastră – și de alte tipuri de suport pentru a putea reuși?

-Consider că acest enunț este o realitate, întrucât am făcut tot posibilul să mă automotivez atât în perioadele line, dar mai ales în cele care mi-au adus provocări pentru a deveni cea mai bună versiune a mea, pentru a-mi găsi toate resursele interioare pentru a rămâne o femeie puternică. Ca un motto al meu, pot spune: „Toată puterea se află doar în interiorul tău!”.

Ce reprezentantă a sexului frumos admirați și de ce?

-De-a lungul timpului am fost impresionată de prezența unor personalități feminine în fiecare moment al dezvoltării vieții mele personale si profesionale. Unele au fost mentori, altele partenere, altele consultanți, altele prietene apropiate. Aceste persoane au făcut parte din toate categoriile profesionale, cu o înaltă clasă de dezvoltare, de la care am învățat foarte multe, dar niciodată nu a fost vorba doar de o persoană. Fiecare, la timpul potrivit, a fost admirată, apreciată, mi-a oferit inspirație, încredere, validare. Pe fiecare am iubit-o si am apreciat-o, iar o parte dintre ele chiar mi-au rămas aproape pe tot parcursul dezvoltării mele profesionale.

Citiți și:

Covrigul muscelean – 10 ani de brand gastronomic și tradițional

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | HoReCa | Muscel

Ultimele articole