Cum pot fi folosiți banii? Ministerul Muncii anunță: De luni ajung ajutoarele suplimentare pentru Galați și Vaslui

de | 04.10.2024 15:18 | Național, Politic

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), prin intermediul Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială începe de luni, 7 octombrie, distribuirea ajutoarelor de urgență suplimentare destinate familiilor și persoanelor singure afectate de fenomenele meteorologice extreme produse în luna septembrie 2024.

Aproximativ 6.000 de familii și persoane singure vor beneficia de aceste fonduri care vor fi distribuite cu sprijinul Poștei Române așa cum prevede Hotărârea de Guvern inițiată de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

Sursă foto: FB MMSS

”Acest ajutor vine în sprijinul celor care au fost grav afectați de inundațiile din septembrie. Începând de luni, vor primi o sumă suplimentară care să-i ajute la refacerea locuințelor și înlocuirea bunurilor distruse în urma acestor calamități. Am fost la Galați ca voluntari împreună cu colegii din minister și știm cu ce probleme se confruntă, așa că am acționat cât se poate de rapid”, a declarat Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, potrivit informării publicate de MMSS pe pagina de Facebook.

Cum pot fi folosiți banii? Sumele acordate pot fi utilizate pentru:

  • achiziționarea de mobilier de strictă necesitate,
  • obiecte sanitare,
  • materiale de construcții,
  • cel puțin trei aparate electrocasnice (mașină de spălat rufe, aragaz/mașină de gătit, frigider/combină frigorifică, televizor);
  • combustibil solid și petrolier necesar pentru încălzirea locuinței și prepararea apei calde și a hranei (lemne de foc, butelie etc.).

Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, instituție aflată în subordinea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale a semnat astăzi convenția cu Poșta Română pentru ca sumele să ajungă rapid la persoanele afectate. Beneficiarii acestor ajutoare se angajează că folosesc acești bani până la sfârșitul anului 2024 pentru scopul definit și că depun documentele doveditoare la primării.

Foto descriptiv. Sursă foto: FB Simona Bucura Oprescu și FB MMSS

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Secretar de stat german: ”Ne dorim să învățăm din experiența României privind reforma sistemului public de pensii!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare: