Au fost depuse ofertele. Ce giganți concurează pentru a face benzinării pe A3 și DEX12 – Craiova – Pitești?

de | 18.09.2024 13:26 | Național, Administrație

Cristian Pistol, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a anunțat marți, că au fost depuse ofertele pentru concesionarea spațiilor de servicii și parcărilor de pe A3 și DEX12. Astfel, potrivit informării publicate de șeful CNAIR, OMV PETROM MARKETING S.R.L. a solicitat concesionarea a 8 spații de servicii și 4 parcări de scurtă durată, iar MOL ROMANIA PETROLEUM PRODUCTS S.R.L. a intrat în competiție pentru 2 dintre acestea. Termenul de amenajare este de 18 luni, cu o concesiune ce poate varia între 23 și 32 de ani, în funcție de amplasament. De asemenea, se preconizează reluarea procedurii de concesiune pentru alte spații de servicii pe drumurile naționale în perioada următoare.

”Au fost depuse astăzi (n.r. – marți, 17 septembrie) ofertele pentru concesionarea unor spații de servicii și parcări pe A3 și DEX12 (Craiova-Pitești)!

OMV PETROM MARKETING S.R.L. a depus oferte pentru concesionarea celor 8 spații de servicii și 4 parcări de scurtă durată situate pe:

  • A3, pe secțiunile București – Ploiești, CâmpiaTurzii – Gilău, Gilău – Borș.
  • DX12, pe secțiunea Craiova – Pitești (tronson 2).

Pentru concesionarea a 2 spații de servicii de pe secțiunea Gilău-Borș a A3 (Autostrada Transilvania) a depus ofertă și MOL ROMANIA PETROLEUM PRODUCTS S.R.L.”, a punctat directorul CNAIR, Cristian Pistol.

Potrivit informării CNAIR, dotările minime obligatorii pentru unele spații de servicii sunt: parcare; toalete publice (inclusiv dușuri); stație distribuție carburant; spațiu comercial; snack bar – zona food; stație reîncărcare vehicule ușoare electrice; stație reîncărcare vehicule grele electrice

De asemenea, potrivit acestuia, termenul contractual pentru amenajarea spațiilor de servicii și a parcărilor este de 18 luni de la data emiterii Ordinului de Începere a contractului, iar perioada de concesiune variază între 23 și 32 de ani calculata de la momentul semnării contractului de concesiune.

Nivelul cotei de redevență este între 1% și 4%, în funcție de amplasamentul obiectivului.

”Pentru celelalte spații de servicii situate în principal pe drumurile naționale și pe variantele de ocolire vom relua procedura de concesiune în perioada următoare”, a mai punctat directorul CNAIR, Cristian Pistol.

Foto descriptiv. Sursă foto: FB Cristian Pistol.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Acum în Pitești! A intrat cu mașina într-o conductă de gaze

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Craiova | Cristian Pistol | OMV Petrom | Petrom | Pitești | Ploiești