A fost raportat primul deces din România din cauza infecției cu virusul West Nile pentru acest an.
Victima este un bărbat de 83 de ani, din județul Suceava, care a decedat în urma complicațiilor severe ale infecției.
Alți doi bărbați au ajuns la spital, iar unul dintre ei e în stare gravă.
Potrivit observatornews.ro, înţepăturile de ţânţar fac victime la Suceava, unde trei bărbați au ajuns la spital cu infecţie cu virusul West Nile. Cei trei au vârste de 81, 83 respectiv 88 de ani și au ajuns la spital prezentând simptome precum febră, cefalee, sindrom confuzional.
Au fost diagnosticaţi cu meningită, caz în care pentru identificarea agentului patogen se face puncţie cu recoltare de lichid cefalorahidian (LCR ). In urma analizei LCR-ului s-a identificat virusul West Nile la toţi trei pacienţii”, au declarat reprezentanţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, potrivit sursei citate
Din păcate, bătrânul de 83 de ani nu a putut lupta cu boala și a murit, iar cel de 88 de ani este într-o stare foarte gravă și a fost internat la terapie intensivă.
În ceea ce îl privește pe cel de 81 de ani, acesta a fost mai norocos. El a avut o evoluţie favorabilă a bolii, fiind externat din spital pe 17 august.
Şapte cazuri de infecţie cu virusul West Nile, înregistrate în România până pe 14 august
Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a anunțat că din luna iunie până pe 14 august, în România, s-au înregistrat șapte cazuri de infecţie cu virusul West Nile, dintre care 6 cazuri confirmate și 1 caz probabil de infecție cu virusul West Nile.
Este vorba despre şase bărbaţi şi o femeie.
Două cazuri au fost înregistrate în Municipiul București, iar câte unul în județele Bistrița Năsăud, Dâmbovița, Giurgiu, Mureș și Satu Mare.
1 caz de infecție cu virus West Nile a avut expunerea in Italia (Milano) si a fost raportat de DSP Dâmbovița (debut în S 27)”, transmite INSP
Cazurile s-au înregistrat la persoane cu vârste între 40 şi 49 de ani (2), 60-69 de ani (2) şi 70-79 de ani (3).
Recomandările INSP
Virusul West Nile este transmis de țânțari și poate provoca o gamă variată de simptome, de la febră ușoară până la meningită sau encefalită.
Cazurile apar în timpul sezonului țânțarilor, care începe vara și continuă până în toamnă. În prezent, nu există un vaccin pentru a preveni îmbolnăvirea, însă oamenii se pot apăra de virus prin respectarea unor măsuri de protecție.
Pentru a preveni înțepăturile de țânțari, medicii recomandă purtarea hainelor cu mâneci lungi și pantaloni lungi pentru a acoperi cât mai multă piele posibil. În plus, este recomandată și folosirea spray-urilor repelente pentru țânțari, închiderea ferestrelor și ușilor sau instalarea plaselor anti-țânțari pentru a preveni intrarea acestora în locuințe.
De asemenea, românii sunt sfătuiți să îndepărteze recipientele de apă stătută și gunoiul menajer din gospodărie.
Foto descriptiv Regina Maria
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
Controale de amploare pe litoral: Au fost date amenzi de peste un milion de lei