A fost înregistrat primul caz de infecție cu virusul West Nile în Argeș

de | 05.09.2024 15:31 | Județean, Eveniment, Național

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) anunţă că, în ultima săptămână, s-au înregistrat 25 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile, numărul total ajungând la 47.

De la începutul lunii iunie și până în prezent, cele mai multe îmbolnăviri au fost raportate în București (8) și Suceava (6). Acestea sunt urmate de județele Brăila (5 cazuri), Cluj( 3 cazuri) și Mureș(3 cazuri).

Câte două cazuri au fost raportate în județele Bistrița Năsăud, Botoșani, Giurgiu, Ilfov, Iași, Satu Mare și Teleorman, iar câte unul în Argeș, Bacău, Bihor, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Prahova.

Cazurile s-au înregistrat la următoarele grupe de vârstă:70-79 de ani (14 cazuri), 60-69 de ani (11 cazuri), 40-49 de ani (8 cazuri), peste 80 de ani (7 cazuri), 50-59 de ani (6 cazuri), 20-29 de ani (1 caz).

Dintre persoanele afectate, 28 sunt bărbaţi, iar trei sunt femei.

Din păcate, patru persoane au murit din cauza acestei infecții, trei dintre decese fiind înregistrate în judeţul Suceava şi al patrulea în Capitală.

Recomandările INSP

West Nile este un virus transmis prin înțepătura de țânțar infectat și care poate cauza boli neurologice la persoanele infectate. Cazurile apar în timpul sezonului țânțarilor, care începe vara și continuă până în toamnă. În prezent, nu există un vaccin pentru a preveni îmbolnăvirea, însă oamenii se pot apăra de virus prin respectarea unor măsuri de protecție.

Pentru a preveni înțepăturile de țânțari, medicii recomandă purtarea hainelor cu mâneci lungi și pantaloni lungi pentru a acoperi cât mai multă piele posibil. În plus, este recomandată și folosirea spray-urilor repelente pentru țânțari, închiderea ferestrelor și ușilor sau instalarea plaselor anti-țânțari pentru a preveni intrarea acestora în locuințe.

De asemenea, românii sunt sfătuiți să îndepărteze recipientele de apă stătută și gunoiul menajer din gospodărie.

Foto descriptiv news.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Alocaţiile şi indemnizaţiile pentru copii vor fi plătite înainte de începerea şcolii

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole