Un nou tip de fraudă online. Hackerii se dau drept polițiști

de | 04.10.2023 10:52 | Național, Lifestyle

Hackerii încearcă prin toate modalitățile posibile să obțină bani de la români, iar cei mai creduli ajung victimele acestora. Mai nou, infractorii se folosesc de numele instituțiilor în fraudele online.

În acest sens, Poliţia Română a lansat un nou avertisment de fraudă online prin care atacatorii cibernetici se folosesc de numele instituţiei sau de Interpol cu scopul de a instaura panică și a-i împinge pe oameni să le trimită bani.

Potrivit antena3.ro, mai mulți români au primit în ultimele zile email-uri frauduloase, în care erau înștiințați că sunt investigați de Interpol sau de Poliția Română pentru infracțiuni deosebit de grave: pornografie infantilă, contrabandă de țigări sau alte alte asemenea fapte grave.

Scopul este de a speria victimele, astfel încât să-i facă pe oameni să trimită diverse sume de bani pentru a scapă de așa-zisa investigație.

Este un nou tip de încercare de a înșela oamenii pentru a face rost de diverse sume de bani, persoanele rău intenționate. În ultima perioadă, Poliţia Română a fost sesizată cu privire la mai multe tentative de înșelăciune.

Oamenii au înțeles sa respecte recomandările transmise de Poliţia Română, astfel încât să nu dea curs unor astfel de solicitări”, a informat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române, citat de stiripesurse.ro

În acest context, autorităţile le reamintesc cetăţenilor că, Poliţia Română, Interpolul, precum şi celelalte instituții ale statului din România nu trimit astfel de adrese şi în niciun caz poliţiştii nu solicită sume de bani pentru a scapă de anumite investigații.

De asemenea, românii sunt sfătuiți să nu acceseze link-uri suspecte și în niciun caz, nu trebuie să trimită bani unor astfel de persoane.

Așadar, când primesc astfel de solicitări prin e-mail, oamenii trebuie să nu dea curs solicitărilor, să nu acceseze link-urile transmise de persoanele rău intenționate și să nu trimită sume de bani.

Să ne sesizeze, să sesizeze cea mai apropiată secție de politie, astfel încât să fie demarate cercetări pentru identificarea persoanelor care practică acest nou mod de operare în mod infracțional, pentru a fi trase la răspundere penală de către adevarății politiști. ”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Poliției Române.

foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Blue Warriors – Pistol Challenge-competiție organizată de Jandarmeria Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Poliția Română