Cod galben și cod portocaliu de caniculă în Argeș!

de | 09.06.2024 10:45 | Județean, Importante, Lifestyle

ANM a emis astăzi, 9 iunie mai multe avertizări meteo. Sunt anunțate vijelii puternice și ploi torențiale dar și caniculă.

Un COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată este valabil astăzi în intervalul orar12:00 – 23:00.

ANM cod galben

În cea mai mare parte a Moldovei, și local în Maramureș și Transilvania vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55…65 km/h), izolat vijelii și grindină.

Totodată în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriulu, anunță ANM.

ANM cod galben

Un alt COD GALBEN este valabil de astăzi, 9 iunie, ora 10:00  până pe 11 iunie, la ora 10:00. În această perioadă se vor semnala temperaturi ridicate, caniculă și disconfort termic ridicat.

În cea mai mare parte a Moldovei, Dobrogea continentală, nordul Olteniei, sud-vestul Transilvaniei și sudul Banatului se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa între 30 și 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperaturăumezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități. Pe alocuri nopțile vor fi tropicale,
temperaturile minime atingând și depășind ușor 20 de grad, anunță ANM.

Caniculă

foto profimedia

Meteorologii anunță și un COD PORTOCALIU de temperaturi deosebit de ridicate, caniculă și disconfort termic accentuat. Acesta ete valabil începând de astăzi 9 iunie, ora 10:00 și până la data de 11 iunie, ora 1:00.

În zona de câmpie a Munteniei și local în Oltenia, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, maximele se vor situa, în general, între 35 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

ANM mai anunță că temperaturile se vor menține deosebit de ridicate și în zilele următoare, îndeosebi în regiunile sudice și sud-estice.

 

Sursă foto: Facebook

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Librăriile Cărturești oferă o carte cadou celor care merg la vot astăzi

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole