BPJ al PNL Argeș a decis. Gelu Tofan și Ana Stan, excluși!

de | 16.02.2023 22:50 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Pitești, Politic

INFORMAȚII NOI, 5 martie 2023.

Biroul Politic Județean al PNL Argeș a decis astăzi, 05 martie 2023, cu majoritate de voturi, excluderea din partid a membrilor, Gelu Tofan și Ana Stan. Au fost prezenți 28 de membri ai BPJ. Decizia de astăzi vine după ce BPL al PNL Pitești a decis pe 16 februarie, cu majoritate de voturi excluderea celor doi.

Astăzi, PNL Argeș, a anunțat că ”în cazul lui Gelu Tofan, decizia a fost luată cu 27 de voturi pentru excludere, 1 vot ”împotrivă”. În privința Anei Stan, 27 de membri au votat pentru excludere, 1 vot împotrivă. Au fost prezenți 28 de membri ai PNL”.

”Decizia de astăzi este una de validare a hotărârii organizației PNL Pitești, care a prezentat toate argumentele care au stat la baza acestei hotărâri luate după luni întregi de analiza.

Nu dorim în niciun fel să afectăm parcursul politic al celor doi alături de PSD, partidul cu care au colaborat activ pe toate planurile în ultimul an și astfel își pot exercita în mod oficial parteneriatul evident cu acest partid.

PNL Argeș înseamnă o echipă unită, cu o agendă unitară care merge mai departe, indiferent de obstacole! Ne susținem proiectele cu încredere ca ele vor face bine comunității”, se arată în comunicatul transmis de PNL Argeș.

INFORMAȚII INIȚIALE

Biroul Politic Local (BPL) al PNL Pitești a decis joi, 16 februarie, cu majoritate de voturi, excluderea din partid a membrilor Gelu Tofan și Ana Stan. Această decizie a fost transmisă către BPJ al PNL Argeș, pentru a fi supusă votului.

”PNL Pitești a decis că cei doi își pot exercita în mod oficial parteneriatul evident cu PSD”

”În cazul lui Gelu Tofan, decizia a fost luată cu 22 de voturi pentru excludere, 2 ”împotrivă”, 3 ”abțineri” și unul nul. În privința Anei Stan, 26 de membri au votat pentru excludere, 2 abțineri și un vot împotrivă.

A fost o decizie firească în privința celor doi pentru că PNL Pitești nu vrea să le afecteze parcursul politic alături de PSD, partidul cu care au colaborat activ pe toate planurile în ultimul an. PNL Pitesti înseamnă o echipă unită, cu o agendă unitară. Asa va fi de astăzi inainte!

Prin decizia de astăzi PNL Pitești a decis că cei doi își pot exercita în mod oficial parteneriatul evident cu PSD. Decizia de excludere a fost transmisă către Biroul Permanent Județean (BPJ) al PNL Argeș, pentru a fi supusă votului”, se arată în comunicatul transmis de către cei din departamentul de Comunicare al PNL Argeș. Dacă cei doi își pierd susținerea politică riscă să rămână fără funcție, respectiv cea de consilier local – Ana Stan și cea de viceprimar al Piteștiului – Gelu Tofan.

Ana Stan: ”Vor să scape de mine”

Ana Stan a precizat în această seară: ”Sunt simplu membru în partid. Vor să mă excludă. Miza este Consiliul Local. Eu sunt consilier local și vor să scape de mine pentru că nu le-am votat toate proiecte fiindcă nu vor să țină cont de legalitate” a precizat Ana Stan. Totodată, aceasta a completat că mai departe va putea contesta decizia la Curtea de Arbitraj și apoi în instanță. Și abia după o ”decizie definitivă în instanță voi putea fi înlocuită în CL”.

”După 30 de ani de liberalism nu credeam că se poate întâmpla așa ceva”

Viceprimarul PNL, Gelu Tofan explică că nu s-a gândit dacă și cum va contesta decizia: ”Deocamdată nu este o excludere. Este doar o propunere. După 30 de ani de liberalism nu credeam că se poate întâmpla așa ceva. O mână de oameni, noi în partid, au cântărit că pot exclude un om vechi. Există un interes politic”. Referitor la procedura de excludere, Gelu Tofan a spus că aceasta este mai complicată, în conformitate cu prevederile Statutului.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Camera Deputaților a adoptat un proiect important. Psihologul, prezent la audierea minorilor vătămați

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PNL Pitești