Ion Gîrleanu, mesaj de Ziua Eroilor : „În amintirea lor ne plecăm capetele, în semn de respect față de actele și faptele lor”

de | 13.06.2024 19:25 | Județean, Administrație

Astăzi, 13 iunie toți credincioșii ortodocși prăznuiesc Înălțarea Domnului, această mare sărbătoare creștină care marchează Înălțarea lui Iisus Hristos la cer, la 40 de zile de la Înviere, Tot astăzi românii au celebrat Ziua Eroilor, sărbătoare națională a poporului român dedicată memoriei celor căzuți de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă.

Cu acest prilej primarul comunei Bogați, Ion Gîrleanu a transmis următorul mesaj în mediul online:

Ziua eroilor la Bogați
Am celebrat astăzi, de sărbătoarea Înălțării Domnului, românii al căror eroism rămâne lecție de căpătâi pentru toți cei care simt și trăiesc pentru români și pentru România. Ne aducem aminte cu mulțumire și prețuire de toți cei care s-au sacrificat pentru libertatea și integritatea țării, din iubire pentru români și pentru România.
Vorbim despre oameni care și-au lăsat acasă familia, părinții, frații și au plecat pe front, pentru că țara și neamul românesc au fost mai importante decât orice altceva, murind în gloria țării lor.
Au căzut în tranșeele săpate, cu scrisorile netrimise, în buzunarele uniformelor, cu lacrimi de sânge pe obraji și cu dragostea de țară în suflet!
Noi, generațiile actuale, avem obligația morală de a preda lecția faptelor și vitejiei lor generațiilor care vin, păstrându-le vie amintirea. Fie că au pierit pe câmpurile de luptă, în lagăre sau închisori, eroii noştri au luptat pentru un ideal şi au plătit cu prețul vieții pentru libertatea şi demnitatea românilor, apărând prin sacrificiul suprem pământul sfânt al României.”
Ziua eroilor la Bogați
Eroismul românilor care s-au sacrificat pe altarul iubirii de patrie și de neam să ne fie veșnic exemplu nouă și generațiilor care vin.
În amintirea lor ne plecăm capetele, în semn de respect față de actele și faptele lor.
Dumnezeu să odihnească eroii și să binecuvânteze neamul românesc, în veci!”
Ziua eroilor la Bogați
Foto: Facebook Ion Gîrleanu
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bogați | Ion Gîrleanu | Pitești

Ultimele articole