Greva de la Tarom a luat sfârșit. Compania anunță reluarea zborurilor

de | 09.07.2024 10:38 | Eveniment, Național

Compania aeriană TAROM anunță, în această dimineață, că a ajuns la o înțelegere cu piloții intrați în grevă nedeclarată, după ce luni zeci de curse au fost anulate. Zborurile au fost reluate în regim normal.

Compania TAROM a continuat dialogul cu reprezentanţii personalului navigant, în urma situaţiei de luni, 8 iulie, prin care numeroase zboruri au fost anulate, ca urmare a declaraţiilor individuale de inapt pentru zbor a personalului navigant, şi anunţă încheierea unui acord pentru normalitate şi derularea operaţiunilor de zbor în regim normal. În dimineaţa zilei de 9 iulie toate zborurile regulate, atât pe rute interne, cât şi externe, se desfăşoară conform programărilor de zbor”, se arată într-un comunicat al companiei.

Potrivit G4Media, în urma negocierilor, piloții au obținut o mărire de 1.500 de euro în etape, prima tranșă fiind promisă în acest an.  De asemenea, compania va mări imediat diurna externă la 240 euro pentru pilotul comandant și la 200 euro pentru copilot.

În continuarea dialogului între Consiliul de Administrație al companiei și reprezentanții personalului navigant TAROM, în cadrul întâlnirii de lucru comune s-a ajuns la un acord pe aspecte de natură salarială invocate de personalul navigant. Măsurile agreate vor fi negociate în cadrul Contractului Individual de Muncă cu membrii echipei.”, adaugă reprezentanții companiei

Reamintim că, luni, 08 iulie, a fost haos pe aeroportul Otopeni, după un protest spontan al piloților. Sute de pasageri și-au petrecut noaptea în aeroport, după ce au fost anunțați în ultima clipă că zborurile lor au fost anulate.

Mai multe informații despre acest subiect AICI.

Reprezentanții TAROM au transmis că regretă disconfortul creat. Compania a oferit alternative pentru pasagerii afectați de aceste anulări, iar echipa de asistență este în contact direct cu pasagerii pentru a oferi informații detaliate privind reprogramarea zborurilor, rambursările sau alte opțiuni disponibile.

În urma situației întâmpinate luni, 8 iulie, aceea de anulare a numeroase zboruri ca urmare a declarațiilor individuale de inapt pentru zbor a personalului navigant, compania TAROM își cere scuze pasagerilor săi pentru tot disconfortul creat și depune toate eforturile pentru a reduce impactul pe care această situație îl are asupra planurilor lor de călătorie”, mai transmit reprezentanții companiei TAROM

Foto: Facebook TAROM

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident grav la Băiculești! Biciclist de 71 de ani lovit de o mașină

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Otopeni | Tarom