Proiectul „Gustos și sănătos în farfuria din spital” aduce mese nutritive și apetisante pentru copiii internați și pentru însoțitorii lor. Implementat acum în al doilea spital de pediatrie din România, la Pitești, proiectul transformă meniurile spitalicești într-un suport real pentru procesul de vindecare, demonstrând că alimentația sănătoasă în spitale nu este un moft, ci terapie nutrițională. Conferința de presă programată pentru marți va prezenta schimbările aduse, rezultatele obținute și lecțiile învățate în cei doi ani de implementare.
Proiectul a luat naștere din dorința de a asigura mese sănătoase și gustoase pentru copiii internați în spitalele de pediatrie și pentru însoțitorii lor. Mâncarea în spitale nu este un moft, este terapie nutrițională și suport în procesul de vindecare a copiilor internați.

În cadrul conferinței se vor discuta despre schimbările aduse prin proiect în Spitalul de Pediatrie Pitești, despre rezultatele obținute și cum au reușit să schimbe meniurile, chiar și cu resurse limitate. Cei doi ani de implementare a proiectului în două spitale de pediatrie au adus multe provocări, dar au generat și multe inițiative noi.
Inițiatorul proiectul sunt cei de la Asociația „Din Grijă Pentru Copii” în parteneriat cu Consiliul Județean Argeș, ASSMB – Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, Asociația Lumea Emei, ARFA – Asociația Română de Fărnizare a Alimentelor.
Foto descriptiv. Sursă foto: CJ Arges
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:











