Guvernul a decis. Bani pentru o creșă din Pitești

de | 06.04.2023 10:32 | Știri, Economic, Județean, Național, Pitești

Ieri, în cadrul ședinței de Guvern s-a aprobat realocarea financiară a sumei de 10,03 milioane euro pentru construirea a încă cinci creșe mici în patru municipii reședință de județ (Sibiu, Galați, Pitești și Giurgiu), precum și în sectorul 2 al municipiului București, prin încheierea contractelor de finanțare.

Hotărârea de Guvern pentru modificarea anexei la Hotărârea Guvernului nr.1235/2022 privind aprobarea distribuției bugetului aferent reformelor şi investiţiilor finanțate prin Planul naţional de redresare şi rezilienţă al României pentru fiecare coordonator de reformă şi/sau investiţii a fost aprobată în cadrul ședinței de Guvern. Actul normativ reglementează realocarea financiară a sumei de 10,03 milioane euro între două investiții din cadrul Componentei 15 – Educație din PNRR, pentru construirea a încă cinci creșe mici în patru municipii reședință de județ (Sibiu, Galați, Pitești și Giurgiu), precum și în sectorul 2 al municipiului București, prin încheierea contractelor de finanțare.

Astfel, potrivit informării publicate de Executiv alocarea financiară va fi transferată din bugetul Ministerului Educației în bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.
Obiectivul acestei investiții este de a crește capacitatea sistemului de învățământ, pentru serviciile de educație timpurie antepreșcolară, în scopul acoperirii necesarului locurilor solicitate la nivelul anului 2022 pentru solicitanții înscriși la finanțare. Componenta 15 – Educație din PNRR prevede asigurarea construcției și dotării a 110 creșe care vor deservi pentru aproximativ 4.500 de copii, până la finalul anului 2026. În urma apelului de proiecte deschis în perioada 30 iunie-30 iulie 2022, au fost încheiate 119 contracte de finanțare.

Foto descriptiv. Sursă foto Facebook

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Program Operațional Competivitate. A crescut gradul de absorbție

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Guvernul României

Ultimele articole