Hotel din Eforie Nord-închis temporar de ANPC

de | 24.07.2024 19:29 | Eveniment, Național

Un hotel de patru stele din Eforie Nord a fost închis temporar de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), în urma unui control. Este vorba despre Hotelul Amalia.

Verificările au fost declanşate după ce un turist a reclamat că s-a intoxicat de la mâncarea primită la acest hotel și a ajuns la spital, relatează antena3.ro

În urma unei sesizări primite de la un consumator, în care acesta reclama faptul că s-a intoxicat de la mâncarea primită la Hotelul Amalia din Eforie Nord, unde era cazat pentru tratament, Comandamentul Litoral 2024 – structură a Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), special creată pentru a supraveghea piaţa în zona litoralului Mării Negre, în sezonul de vacanţă –  a desfăşurat o acţiune de control la unitatea respectivă. Precizăm că afecţiunea acuzată de consumator a fost menţionată şi pe biletul de ieşire din spital, pus la dispoziţie în urma investigaţiilor medicale realizate din această cauză”, a transmis, marţi, ANPC, într-un comunicat de presă.

În timpul controlului, comisarii ANPC au constatat că erau folosite alimente expirate, mâncarea nu era păstrată la temperatură corespunzătoare, iar în spaţiile de cazare erau mucegai şi obiecte sanitare deteriorate.
Alte nereguli găsite au fost: lipsa saltelelor de protecție sau a protecțiilor pentru perne, depozitarea, la parterul clădirii, în lipsa balconului a diverse materiale, lipsa mapelor de informare a turiștilor, în camera, dar și folosirea unor ustensile de bucătărie neprofesionale și a unor coșuri fără capac cu acționare la pedală.
Astfel, în urma celor constatate au fost date amenzi contravenţionale în valoare de 25.000 de lei şi s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficienţelor, şi relocarea persoanelor cazate, pe cheltuiala operatorului economic, relatează sursa citată.
Menţionăm că unitatea, clasificată 3 şi 4 stele, funcţionează cu circuit închis, meniul fiind prestabilit de Casa de Pensii. La momentul controlului se aflau cazate 100 de persoane pentru care Casa de Pensii a asigurat suma de 2.500 lei/persoană pentru 16 zile, incluzând cazare, masă şi tratament, în funcţie de pensia fiecărui consumator, aceştia acoperind diferenţa sejurului. În urma acţiunii de control, ANPC va trimite o informare către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului solicitând desclasificarea unităţii din Eforie Nord”, a mai transmis ANPC
 Sursă foto: ANPC

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Vitezomanii, trași pe dreapta de polițiștii argeșeni! Circulau cu peste 100 km/h prin localitate

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Eforie | Eforie Nord | Ministerul Economiei