Iată programul evenimentelor culturale din Argeș în ultima săptămână de vară

de | 26.08.2024 08:34 | Cultură, Județean

Consiliul Județean Argeș invite cetățenii să participe și în zilele următoare la o serie de evenimente culturale organizate de instituțiile de cultură subordonate.

Astfel, miercuri,  28 august

Ora: 09.00 – TÂNĂR ÎN EUROPA – Atelier de formare privitor la cetățenia activă și la participarea democratică; atelierul își propune să crească gradul de implicare a tinerilor în cunoașterea proiectelor europene, prin angajarea lor în dezbateri pe subiecte europene, prin încurajarea dialogului, a cooperării și a lucrului în echipă – elemente esențiale pentru dezvoltarea unui tânăr european, informat și activ; publicul-țintă este reprezentat de tinerii cu vârstele cuprinse între 15 – 18 ani (Sala de Conferințe – Biblioteca Județeană Argeș).

Joi, 29 august

Ora: 18.00 – TÂNĂR ÎN EUROPA – Atelier de formare privitor la cetățenia activă și la participarea democratică; atelierul își propune să crească gradul de implicare a tinerilor în cunoașterea proiectelor europene, prin angajarea lor în dezbateri pe subiecte europene, prin încurajarea dialogului, a cooperării și a lucrului în echipă – elemente esențiale pentru dezvoltarea unui tânăr european, informat și activ; publicul-țintă este reprezentat de tinerii cu vârstele cuprinse între 15 – 18 ani (Sala de Conferințe – Biblioteca Județeană Argeș).

Sursă foto: FB CJ Arges

Activități culturale organizate de Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș:

26 – 30 august – ÎNTRE SACRU ȘI PROFAN – Expoziție de artă plastică, realizată de ANA-MARIA MIHALCEA, avocată și studentă la Facultatea de Artă Sacră din Pitești. (Holul BJA)

26 – 30 august – CĂLĂTORIE PRIN MUZEELE ROMÂNIEI, ÎN PERIOADA INTERBELICĂ – Expoziție de reproduceri de fotografii cu muzee din România interbelică; sursa: revista Boabe de grâu (1930 – 1934). (Holul BJA – Etajul al II-lea)

26 – 30 august – CORESPONDENȚA DE ODINIOARĂ – EMOȚIE ȘI SENSIBILITATE – Expoziție de facsimile după cărți poștale ilustrate și neilustrate, de acum un secol (1890 -1946), aflate în fondul colecțiilor speciale ale Bibliotecii Județene Argeș. (Holul BJA – Etajul I).

26 – 30 august – LOCURI DE POVESTE DIN ROMÂNIA – Expoziție de cărți, dicționare, reviste, albume, enciclopedii, ghiduri turistice cu informații despre cele mai frumoase obiective turistice din țară. (Holul BJA).

Expoziții permanente și temporare organizate de Muzeul Golești sau în parteneriat cu alte instituții de cultură:

Expoziție de icoane pe lemn dedicată „Sfintei Mării” – Rugăciuni pictate… Expune pictorul Adrian Raul Albu din Pitești.

Expoziție temporară: Jandarmeria română 1850-2020. Expoziție temporară organizată în parteneriat cu Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Complexul Muzeal Național ASTRA Sibiu, Asociația RoMilitaria și colecționari privați.

Expoziția va fi amenajată cu ocazia aniversării a 170 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române.

Expoziție de icoane pe sticlă și păretare de sticlă: Dor și drum. Expun artiștii plastici Nicu Dumitrescu și Elena Borundel. Curatorul expoziției este criticul de artă Marius Tița. (1.07.2024-30.09.2024)

Expoziție de sculptură INSIDE MAN (Sala de Artă Contemporană a Muzeului Golești). Expoziția aparține artistului plastic Lucian Dragomir. Curatorul expoziție este Nicoleta Popa Grigore (16 iunie-15 septembrie).

Expoziție temporară Ritualul îmbăierii la Hamman. Expoziția a fost realizată în parteneriat cu prof. univ. Tudor Dinu (iunie-septembrie)

Expoziție temporară Școala de altă dată!. Expoziția a fost realizată în parteneriat cu Asociația „Muzeul Jucăriilor” din București

Expoziție temporară Pe urmele Goleștilor (secția de istorie a Goleștilor) (iunie-noiembrie)

Expoziţie temporară: Regina Maria la Bran, Expoziție organizată în colaborare cu Muzeul Național Bran (secția: Etnografie)

Expoziția tematică despre sistemul medical din spațiul românesc (sec. al XIX-lea) Bolnița banului Radu Golescu.

Program educațional Vacanța de vară la…țară! – Arta cusăturilor (26-30 august) – coordonator Cătălina Enache

Program de vizitare:

Vara: 9.00-18.00 (1 aprilie – 31 octombrie)

Iarna: 8.00-16.00 (1 noiembrie – 31 martie)

Biletele de intrare se emit până la ora 15.30 (iarna) și 17.30 (vara).

Muzeul Județean Argeș:

Expoziția Flori de mină – Comorile adâncurilor (Sediul Central, Corpul B, Str. Armand Călinescu, nr. 44);

Program de vizitare: luni-duminică, între orele 9.00 – 19.00.

Galeria Naţională de Artă Naivă (Armand Călinescu, nr. 44, Corpul C, intrarea dinspre B-dul Eroilor);

Program de vizitare: luni-duminică, între orele 9.00 – 19.00.

Expoziția Sportului Argeşean ,,Campionii” (Sediul Central, Corpul B, Str. Armand Călinescu, nr. 44, intrarea din Bulevardul Eroilor)

Program de vizitare: luni-duminică, 9.00-19.00

Castrul roman Câmpulung – Jidova (Câmpulung, şoseaua DN 73, jud. Argeș);

Program de vizitare: luni-duminică: 9.00-17.00

Expoziția Memorială „Dinu Lipatti” (Comuna Leordeni, Sat Ciolcești, jud. Argeș);

Program de vizitare: luni-duminică: 9.00-17.00

Lapidarium (Sediul Central, Corpul B, Str. Armand Călinescu, nr. 44)

Program: luni-duminică: 9.00-19.00

Planetariul (Armand Călinescu, nr. 44, Corpul C, intrarea dinspre B-dul Eroilor)

Program de vizitare: marți-duminică, 9.00-17.00, doar cu programare la telefon: 0723.344.586.

Sursă foto: Facebook CJ Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Dinamo a câștigat Supercupa României la handbal masculin!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Dinamo | Dinu Lipatti | DN 73 | Leordeni | Muzeul Golești | Pitești | Regina Maria | Roman | Sibiu