Așteptarea săptămânii: iese sau nu Tudor Pendiuc din închisoare?

de | 20.05.2024 19:30 | Din ediția tipărită, Eveniment, Importante, Lifestyle, Pitești

🔻 Cererea de liberare condiţionată a fostului primar Tudor Pendiuc va fi analizată la Judecătoria Piteşti săptămâna viitoare.

Aşa cum anticipam, având în vedere decizia magistraţilor în cazul primei cereri de eliberare condiţionată formulate de către fostul primar al Piteştiului la începutul acestui an, Tudor Pendiuc a depus săptămâna trecută o nouă solicitare în acest sens şi speră ca în curând să scape de detenţie. Aflat în Penitenciarul Mioveni, în urma condamnării la patru ani închisoare în dosarul Publitrans, fostul edil consideră că a executat minimul de pedeapsă prevăzut de lege, cu atât mai mult, cu cât în 2014-2015 a efectuat aproape 8 luni de arest preventiv, care se consideră parte a executării pedepsei.

Tudor Pendiuc se află după gratii de mai bine de un an, după pronunţarea condamnării definitive, din 5 mai 2023. Aşadar, per total, fostul primar al Piteştiului a executat mai bine de un an şi opt luni din pedeapsa de patru ani, la care se adaugă şi recompensele obţinute ca urmare a muncii prestate în penitenciar.

Solicitarea fostului edil de întrerupere a executării pedepsei a fost depusă joi, 16 mai, pe rolul Judecătoriei Piteşti, primul termen fiind stabilit pentru data de 30 mai, atunci când un complet al acestei instanţe va analiza argumentele lui Tudor Pendiuc şi va decide dacă acesta îndeplineşte condiţiile liberării condiţionate.

Tot săptămâna viitoare, dar pe  27 mai, se judecă şi cererea de eliberare depusă de omul de afaceri Constantin Scarlat, de asemenea condamnat la patru ani închisoare în acelaşi dosar, după ce, la solicitarea patronului de la CNCD, a fost amânată luarea unei decizii. În ceea ce îl priveşte pe Gheorghe Văsîi, fostul patron al afacerilor Girexim şi Financiar Urban, acesta nu a depus până săptămâna trecută o solicitare similară, cel mai probabil urmând să o facă zilele acestea.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Pendiuc, Văsîi şi Scarlat au pierdut definitiv şi ultima cale de atac în procesul „Publitrans”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole