anchetaonline.ro

IGSU: Atenție la pericolul din timpul fermentării mustului

de | 19.09.2025 12:00 | Național, Lifestyle

În fiecare toamnă, oamenii gospodari își culeg roadele, iar după culegerea viilor, mulți dintre români pregătesc vinul.

Din păcate, în fiecare an, sezonul mustului face victime printre gospodari. Fermentarea mustului este considerat un adevărat pericol pentru sănătatea oamenilor și se recomandă atenție maximă la monoxidul de carbon acumulat în beciurile sau spaţiile închise unde acesta este pus la fermentat!

Puțini știu că dioxidul de carbon rezultat în timpul fermentației alcoolice poate fi un pericol major. În beciurile sau încăperile fără ventilație, gazul se acumulează rapid, nu are miros, nu are culoare și poate fi fatal în doar câteva minute de inhalare, avertizează IGSU.

Pentru a evita cazurile de intoxicaţie cu monoxid de carbon pe timpul fermentării mustului, pompierii recomandă următoarele:

✅ Fermentarea mustului să aibă loc în spații deschise sau bine aerisite.
✅ Dacă fermentarea are loc într-un spațiu închis, NU intrați fără a aerisi corespunzător încăperea.

Respectarea acestor reguli simple poate preveni accidente grave și salva vieți.

Sursă foto: IGSU

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Exercițiu tactic de intervenție la Câmpulung

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole