IGSU: Mii de avertismente și peste 1.100 de amenzi date de inspectorii de prevenire în luna mai

de | 15.06.2024 10:59 | Județean, Eveniment, Național

Pentru creșterea gradului de siguranță în rândul cetățenilor, în luna mai, inspectorii de prevenire au desfășurat controale inopinate, în urma cărora au fost aplicate amenzi în valoare de peste 9.500.000 lei.

Verificările au avut loc la nivel național, la operatori economici cu activităţi din domeniile comerţ, alimentaţie publică, agrement, precum și la alte tipuri de obiective.

Prin intermediul acțiunilor de control se urmărește modul de respectare a normelor de apărare împotriva incendiilor și a celorlalte reglementări din domeniul situațiilor de urgență, dar și existența tuturor documentelor prevăzute de lege în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor.

Astfel, în perioada menționată, inspectorii de prevenire au efectuat peste 5.500 de controale, în urma cărora au fost aplicate 10.725 de avertismente și 1.101 de amenzi, în cuantum de peste 9.500.000 lei, transmite IGSU

Pentru încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu, 9 de obiective din categoria comerț și turism, din județele Argeș (1), Bacău (2), Călărași (1), Giurgiu (1), Sălaj (1) și Vaslui (3) au fost închise.

Întrucât siguranța celor care aleg să îsi petreacă timpul liber în astfel de locații este esențială, aceste acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Peste 53.000 de situații de urgență la nivel național, gestionate de pompieri în luna mai

În luna mai, salvatorii au intervenit la peste 53.000 de situații de urgență, în creștere cu 34% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Potrivit IGSU, în intervalul 01-31 mai 2024, pompierii au gestionat 6437 de misiuni în sprijinul comunităților, în timp ce, echipajele de stingere au intervenit pentru lichidarea a 1.791 de incendii înregistrate pe întreg teritoriul țării.

Reprezentanții IGSU mai transmit că peste 45.000 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, dintre care 4.021de copii iar pe timpul misiunilor desfășurate, peste 1.700 de persoane aflate în situații critice au fost salvate de pompieri.

Foto descriptiv: ISU Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

O nouă tentativă de înșelăciune în numele ANAF

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bacău | Călărași | Giurgiu | Sălaj | Târgu-Ocna | Vaslui

Ultimele articole