Cooperarea româno-britanică se intensifică în scopul protejării drepturilor românilor care trăiesc și lucrează în Regatul Unit. Cu o comunitate estimată la peste 1,2 milioane de români în Marea Britanie, parteneriatele între Ministerul Muncii din România și instituțiile britanice devin esențiale pentru a asigura respectarea drepturilor acestora. În urma unei întâlniri recente între ministrul Simona Bucura-Oprescu și ambasadorul britanic Giles Portman, au fost stabilite inițiative comune care vizează nu doar informarea românilor despre drepturile lor, dar și îmbunătățirea competențelor angajaților și a asistenței sociale.
Cooperarea dintre Ministerul Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității Sociale (MMFTSS) cu ministerele și instituțiile omoloage din Regatul Unit este extrem de importantă în vederea protejării drepturilor cetățenilor români din Marea Britanie. În perioada următoare vor fi semnate acorduri de colaborare bilaterale, au stabilit astăzi ministrul Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, și noul Ambasador al Marii Britanii la București, E.S. Giles Portman, în cadrul unei prime întrevederi.
”Principala mea preocupare vizează întărirea pieței muncii din România, dar în egală măsură trebuie să avem grijă de românii care trăiesc și muncesc peste hotare. Împreună cu partenerii noștri britanici putem derula campanii și acțiuni comune astfel încât cetățenii noștri să își cunoască drepturile și să evite să devină victime ale exploatării de orice fel”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu, potrivit informării publicate pe pagina de Facebook a MMFTSS.
De asemenea, vor avea loc schimburi de bune practici în domeniul creșterii competențelor angajaților, dar și în domeniul asistenței sociale pentru creșterea calității vieții beneficiarilor.
La 20 februarie 2025, România aniversează 145 de ani de relații diplomatice cu Marea Britanie. În primele 10 luni ale anului 2024, datele indică o valoare a schimburilor comerciale între cele două țări de 3,43 miliarde euro, ceea ce reprezintă o creștere a comerțului bilateral cu 7,16% față de aceeași perioadă a 2023.
Sursă foto: FB MMFTSS.
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro: