Important pentru locuitorii din Războieni. Începe reabilitarea canalului deschis de pe strada Dimitrie Butculescu

de | 25.09.2024 11:04 | Pitești, Administrație

Astăzi a fost semnat un contract important pentru siguranța și infrastructura cartierului Războieni, ce vizează reabilitarea canalului deschis de pe strada Dimitrie Butculescu. Potrivit comunicatului primit de la administrația locală din Pitești, proiectul include înlocuirea unui podeț existent cu unul nou din beton armat, în scopul de a asigura stabilitatea canalului și de a spori siguranța circulației rutiere, atribuind o importanță deosebită confortului locuitorilor din zonă.

Sursă foto: Primăria Municipiului Pitești.

 

”Începem reabilitarea canalului deschis din strada Dimitrie Butculescu, cartierul Războieni, zona Turcești, pe o lungime de peste 300 de metri!

Este una dintre investițiile mari, așteptate în zona Turcești de toți locuitorii și de cei care își desfășoară activitatea acolo, o investiție din bugetul local de aproape 1 milion de euro!

Vom asigura stabilitatea malurilor canalului și a construcțiilor, implicit un trafic pietonal și rutier civilizat pentru riverani.

Constructorul are la dispoziție, conform contractului, 11 luni (3 luni proiectare și 8 luni execuție), pentru a finaliza lucrările și ne oferă o garanție de 5 ani!”, a punctat Cristian Gentea în mesajul publicat pe pagina de Facebook.

Sursă foto: Primăria Municipiului Pitești.

Astăzi, 25 septembrie, a fost semnat contractul de proiectare și execuție a lucrărilor aferente obiectivului de investiții ”Reabilitare canal deschis, strada Dimitrie Butculescu, tronson cuprins între strada Valea cu Tei și strada Aurel Vlaicu”.

  • Executant: Asocierea SC Zeus SA – ofertant lider și SC Saltus Provia 2012 SRL – ofertant.
  • Valoarea contractului: 4.809.019,43 lei (inclusiv TVA).
  • Termenul de execuție: 11 luni (3 luni pentru proiectare și 8 luni pentru execuția lucrărilor).
  • Termenul de garanție: 60 de luni.

Proiectul de reabilitare vizează canalul deschis situat pe strada Dimitrie Butculescu din cartierul Războieni (zona Turcești), pe un tronson de 315,9 metri liniari. Obiectivul principal al lucrărilor este asigurarea stabilității canalului și a construcțiilor adiacente, precum și creșterea siguranței traficului rutier și a locuitorilor din zonă. De asemenea, podețul de acces existent către proprietăți, amplasat în prima jumătate a lungimii canalului, va fi înlocuit cu un podeț nou din beton armat, cu o lungime de 6,90 metri și o lățime de 8,10 metri. Zona podețului va fi echipată cu parapete metalice pentru sporirea siguranței.

Prin realizarea acestor lucrări, se va îmbunătăți considerabil infrastructura locală, contribuind la dezvoltarea durabilă a cartierului Războieni și la creșterea confortului pentru cetățenii care își desfășoară activitatea sau locuiesc în zonă.

Sursă foto: Primăria Municipiului Pitești.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

“Ceasuri și timp”, expoziție de ceasuri din colecția lui Marian Roșu

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare: