În această seară. Persidele se văd din parcul Conacului Golești

de | 12.08.2023 17:09 | Știri, Administrație, Județean, Lifestyle, Național, Pitești, Ștefănești

Sâmbătă, 12 august 2023, de la orele 22.00, Muzeul Golești invită oamenii în parcul Conacului Golești să ridice privirea spre cer pentru a urmări o simfonie de lumini strălucitoare ce traversează întunericul: Perseidele.

”În nopțile senine de vară, cerul devine o scenă impresionantă pentru unul dintre cele mai fascinante spectacole naturale: ploaia de meteori numită Perseide. Aceste lumini efemere, numite popular stele căzătoare, sunt rezultatul interacțiunii Pământului cu fragmentele rămase în urma cometei Swift-Tuttle. Acest corp cosmic orbitează în jurul Soarelui, iar atunci când Pământul trece prin calea sa, particulele mici de materie lăsate în urmă de cometă se ciocnesc cu atmosfera noastră. În urma acestei coliziuni, particulele încep să ardă datorită frecării cu aerul, creând astfel acele fascinante lumini pe care le numim meteori sau stele căzătoare”, explică cei de la Muzeul Golești.

Fenomenul Perseidelor a fost numit după constelația Perseu, din a cărei direcție par ca vin, dar meteori pot fi observați pe tot cerul. Deși fenomenul este vizibil încă din luna iulie, cea mai bună perioadă pentru a observa acest spectacol cosmic este în jurul datei de 12 august, când activitatea Perseidelor atinge punctul maxim. În cultura populară, stele căzătoare sunt fie îngeri căzuți din cer, fie zmei sau vreun alt zburător care umblă după fete.

Sursă foto: Facebook Muzeul Golești.

Citiși, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Meci important la Pitești. România – Bulgaria, în semifinalele Europeanului de baschet masculin U16

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Muzeul Golești